Jääkiekko

Boston matkaa torstain vastaisena yönä Coloradon vieraaksi

26.1.2022. NHL:ssä pelataan todellinen herkkupala keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun tulikuuman Colorado Avalanchen vieraaksi Denveriin saapuu Boston Bruins. Onko Tuukka Raskista ja Bostonista Coloradon voittokulun katkaisijaksi? Lue Broidin ennakko alta!


Jännitystä pelikatkoille?


Ennakko: Colorado – Boston

Colorado on ollut viimeisen 30 ottelun otannalla koko NHL:n paras joukkue ja se nousikin viime viikolla NHL:n kärkipaikalle yhdessä idän puolen joukkueiden Floridan sekä Tampa Bayn kanssa. Colorado saapuu tulevaan kotiotteluunsa yhteensä seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Viimeiseen 19 otteluun joukkue on voittanut peräti 17 kertaa jääden vain kertaalleen ilman pisteitä. Kotona Ball Arenalla Colorado on voittanut 16 ottelua putkeen. Tämä kaikki mielipuolisuus joukkueen ympärillä tekee Coloradosta suuren ennakkosuosikin tulevaan otteluun. 

Suomalaistähti Mikko Rantasen edustama Coloradon ykkösnyrkki on jälleen koossa ja hyökkääjä onkin tehnyt viimeiseen kymmeneen otteluun tehopisteet 6+7=13. Viime aikojen vireellään Rantanen on noussut NHL:n pistepörssissä 37 ottelun jälkeen jo seitsemänneksi tehopistein 22+27=49.

Boston on niin ikään saanut käännettyä vireensä voittavaksi viime aikoina. Viimeiseen 13 otteluun Boston on voittanut kymmenen kertaa, mikä on nostanut joukkueen yhä tiukemmin kiinni pudotuspelipaikkaan. Boston on 39 ottelun jälkeen Atlantin divisioonassa neljäntenä 50 pisteellä.

Avain voittoihin joukkueella on ollut ykköstähtien huima tasonnosto. Varsinkin David Pastrnak on jälleen syttynyt pelaamaan, mistä kertoo 11 tehtyä maalia viimeiseen kymmeneen otteluun. 

Suomalaismaalivahti Tuukka Rask on aloittanut paluunsa jälkeen joukkueensa kuudesta ottelusta neljä torjuntaprosentilla 84,4 %. Muut suomalaiset tällä hetkellä joukkueessa ovat Pastrnakin ketjukaveri Erik Haula sekä 23-vuotias läpimurtoansa kirkkaisiin valoihin tekevä Urho Vaakanainen.

Haula tekee Bostonissa uutta kevättä hiljaisen syksyn jälkeen, sillä viimeiseen kymmeneen otteluun suomalaisen lavasta on syntynyt tehopisteet 2+6=8. Vaakanainen on puolestaan pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua joukkueen ykköspakkiparissa yli 20 minuutin peliajalla per ottelu. 

Näiden joukkueiden kohtaamisen erikoisuus on se, että joukkueet ovat pelanneet vastakkain viimeksi joulukuussa 2019 aikana ennen vallitsevaa pandemiaa.


Jännitystä pelikatkoille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja