Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Laine ja Barkov jatkavat tehokkaina

21.2.2022. NHL:ssä suomalaisedustus on tällä hetkellä erittäin vahva etunenässä Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin ansiosta. Joukkueista kovimmassa liekissä on nimensä mukaisesti Calgary Flames. Viikon kuumimmat puheenaiheet seuraavassa!

NHL:n viikkokatsaus 14.2.–20.2.

Upeita suomalaissuorituksia

Patrik Laine jatkoi käsittämätöntä virettään menneellä viikolla kolmessa ottelussa yhteensä kuudella tehopisteellä. Viikon kohokohdaksi osui perjantain vastaisena yönä maalitykin iskemä hattutemppu Chicago Blackhawksin verkkoon. Kolmen maalin lisäksi Laine kirjasi viime viikon otteluihin kolme syöttöpistettä. Laine on noussut nykyvireellään tämän kauden osalta jo yli yhden pisteen keskiarvoon. 30 otteluun Tesoman tykki on tehnyt tehopisteet 16+17=33.

Florida palasi viime viikolla kaukaloon pitkän tauon jälkeen voitollisena. Viikon kolmesta ottelusta joukkue nappasi kolme voittoa kapteeninsa Aleksander Barkovin johdolla. Barkov ylsi pisteille kahdessa ottelussa takoen tauluun tehopisteet 2+3. 

Suomalaisjoukkue Carolina Hurricanes voitti viikon kolmesta ottelustaan kaksi. Joukkueen paras pistemies Sebastian Aho pääsi jokaisessa ottelussa pisteille tehoin 1+3.


Sidney Crosbylle 500 maalia täyteen

34-vuotias Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Sidney Crosby saavutti keskiviikon vastaisena yönä 500 runkosarjamaalin rajan Philadelphia Flyersia vastaan. Crosbyn ohella aktiivipelaajista samaan maalimäärään on yltänyt ainoastaan Alexander Ovechkin 761 maalilla. 

Crosby on edustanut koko uransa Penguinsia. Häntä ennen seurassa 500 maaliin on yltänyt vain Mario Lemieux 690 maalilla. Kaiken kaikkiaan Crosby oli NHL-historian 46:s kyseiseen rajapyykkiin yltänyt pelaaja. Crosbyn kausi on ollut toistaiseksi rikkonainen, mutta hyvin tehokas 40 ottelun jälkeen tehopistein 15+32=47.

Calgary Flames nimensä mukaisessa vireessä

Calgary Flames voitti menneellä viikolla kaikki kolme kotiotteluaan hurjalla maalierolla 14-5. Joukkue lähtee alkavaan viikkoon yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa ja kuuden kotiottelun mittaisessa voittoputkessa. Calgary on ollut viimeisen kymmenen ottelun otannalla NHL:n paras joukkue 18 pisteellä ja vakuuttavalla maalierolla 40-19. Käynnissä oleva vire on nostanut joukkueen Tyynenmeren divisioonassa kärkipaikalle kahden pisteen erolla.


Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja