Muu urheilu

Futsalin EM: Suomella pakkovoiton paikka perjantaina

27.1.2022. Suomen futsalmaajoukkueella on edessä tiukka paikka perjantaina Amsterdamin Ziggo Domessa. Futsalin EM-kisojen lohkovaihe huipentuu kolmanteen kierrokseen, sillä jokaisella lohkon neljällä joukkueella on vielä mahdollisuus päästä jatkoon.

Lunasta jopa satasen ilmaisveto

  1. Avaa pelitili Tonybetille
  2. Talleta 2O-1OO euroa
  3. Lyö vetoa futsalista tai muista lajeista
  4. Saat talletustasi vastaavan ilmaisvedon 1OO euroon asti!

Ennakko: Slovenia – Suomi

Suomen edustama B-lohko on ollut näissä kisoissa erittäin tasainen. Kaikki joukkueet ovat pelanneet kaksi ottelua ja neljästä ottelusta peräti kolme on päättynyt tasan. Kazakstan johtaa lohkoa kahden ottelun jälkeen neljällä pisteellä. Slovenia ja Italia tulevat sijoilla kaksi sekä kolme kahdella pisteellä. Suomella on tilillä yksi piste, joten se tarvitsee kolme pistettä tulevasta ottelustaan.

Suomelle käynnissä olevat arvokisat ovat historian ensimmäiset. Selvänä altavastaajana kisoihin lähtenyt Suomi on pelannut tähän mennessä hienon turnauksen ottaen huomioon vastustajien tason ja joukkueen suoritustason. Turnauksen avausottelussa Suomi pelasi tasan 3-3 Italiaa vastaan. Suomi johti ottelua kahdesti, mutta Italia nousi harmittavasti tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla. 

Toisessa ottelussa Suomi kohtasi Euroopan rankingissa neljänneksi sijoitetun Kazakstanin. Suomi johti myös toista otteluaan sensaatiomaisesti kahteen otteeseen, mutta erittäin taitava Kazakstan karkasi toisella puoliajalla lopulta selvään 2-6-voittoon. Suomi on siis osoittanut potentiaalinsa, joka pitää saada entistä paremmin ulos kaiken ratkaisevassa Slovenia-ottelussa.

Suomi on Maailman rankingissa sijalla 20 ja tuleva vastustaja Slovenia on kyseisellä listalla sijalla 16. Slovenia lähti alkulohkoon Suomen tapaan altavastaajana, mutta se on kyennyt venymään upeasti kahteen tasapeliin kahta ennakolta kovempaa vastustajaa vastaan.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Slovenia johti Kazakstania parhaimmillaan lukemin 2-4, mutta Kazakstan nousi lopussa tasoihin lukemiin 4-4. Toista otteluaan Slovenia johti niin ikään Italiaa vastaan lukemin 1-2, mutta Italia pääsi lopulta tasoihin lukemiin 2-2. 

Slovenia lähtee tämän turnauksen otteiden perusteella otteluun ennakkosuosikkina, mutta Suomi isolla potentiaalilla tulee heittämään otteluun suuren haasteen. Suomen kannalta on tärkeää saada otteluun hyvä startti kahden edellisen ottelun tapaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa aiemmin kahdesti harjoitusotteluissa vuosina 2016 ja 2017. Suomi ei ole onnistunut kaatamaan Sloveniaa vielä kertaakaan, sillä kyseiset ottelut päättyivät tasapeliin sekä Slovenian 2-3-voittoon.


Lisäjännitystä futsalin EM-kisoihin?

Tonybet jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja