Jääkiekko

Pelivihje: Calgary Flames – St. Louis Blues 24.1.

22.1.2024. Läntisessä konferenssissa on ruuhkaa heti pudotuspeliviivan alla. Calgary ja St. Louis taistelevat samoista sijoista, mikä tekee tästä yhden kierroksen kiinnostavimmista peleistä.

Flames saa ykkösvahtinsa takaisin

Flamesilla on edessään suhteellisen kevyt kolmen kotiottelun viikko ennen tähdistöottelutaukoa. Viime viikolta irtosi vain yksi voitto, mutta se tuli päävastustajiin lukeutuvasta Coyotesista. Kaksikko on ennen maanantain pelejä tasapisteissä yhdessä Krakenin kanssa konferenssin sijoilla 9–11.

Viikko kääntyi positiiviseksi kokoonpanorintamalla. Pahasti alisuorittanut mutta eittämättä tärkeä Jonathan Huberdeau palasi jo kokoonpanoon. Kolmosvahti Dustin Wolf lähetettiin sunnuntaina takaisin AHL:ään, mikä vihjaa Jacob Markströmin tervehtyneen takaisin pelikuntoiseksi. Alaketjujen hyökkääjä Dillon Dube on henkilökohtaisista syistä toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta. Oleellisilta osin Flames on kuitenkin terve ja valmis viimeiseen rutistukseen ennen taukoa.   

Kuplajoukkue St. Louisista

St. Louis Bluesilla on huomattavasti raskaampi viikko edessään. Calgaryn jälkeen tie vie heti keskiviikkona Vancouveriin ja sieltä Seattlen kautta kotiin, jossa vastaan tulee vielä L.A. Kings sunnuntaina. St. Louis on Arizonan, Calgaryn ja Seattlen tavoin edelleen mukana haastamassa playoffeista, joten isosta pelistä on kyse.

Organisaationa Blues on hankalassa välitilassa. Pääosin hyvä maalivahtipeli ja laadukas ykkösketju tuovat voittoja juuri sen verran, että osaksi jäänee pahin mahdollinen kuplajoukkueen rooli niukasti playoffien ulkopuolella. Sopimuksista huomio kiinnittyy erityisesti Justin Faulkin, Torey Krugin ja Colton Paraykon pahveihin. Kaikki ovat jo 30 vuotta täyttäneitä pakkeja, jotka on kiinnitetty St. Louisiin pitkillä ja melko arvokkailla (6,5 miljoonaa per kausi) sopimuksilla. Onkin todennäköistä, että GM Doug Armstrong yrittää kaupitella vähintään yhtä näistä puolustajista tulevina viikkoina.

Calgary on selvä suosikki kotonaan

Joukkueet ovat lähellä toisiaan sarjataulukossa, mutta Flamesilla on kokonaisuutena enemmän laatua kokoonpanossaan. Kotivoitto on tuloksena lähes kaksi kertaa kolmesta, maaliodottaman puolesta liikutaan suunnilleen NHL:n keskiarvossa.

Parasta etua tulee Calgaryn suorasta voitosta ComeOnin tarjoamalla kertoimella 1,94. Varsinaisen peliajan ykkönen tulee tupaan noin 54 kertaa sadasta, joten rajakerroin vedolle on 1,85. Avataan vetoiluviikko neljän yksikön sivalluksella.

Pelataan: Calgary Flames 1X2 @ 1.94
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Flamesia
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 24.1.2024 klo 4.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja