Viihde

Tarina miehestä, joka söi lentokoneen

Lempinimellä ”Monsieur Mangetout” tunnettu Michel Lotito oli poikkeuksellinen mies. Ranskan Grenoblessa vuonna 1950 syntynyt viihdetaiteilija osoitti nimittäin epätavallista kiinnostusta syödä syömäkelvottomia esineitä jo hyvin nuoresta iästä lähtien. Kasvaessaan aikuiseksi hänen ruokahalunsa ei-syötävien esineiden nautiskeluun vain voimistui.

Lotiton omituiset syömistavat toivat hänelle kuuluisuutta ja 1970-luvun lopulla hän ryhtyi rohkeimpaan tekoonsa: hän aikoi syödä kokonaisen lentokoneen.

Kaikki alkoi, kun Michel Lotito kuuli käytöstä poistetusta Cessna 150 -lentokoneesta. Se ei ollut enää lentokelpoinen ja oli määrä purkaa romumetalliksi. Tarinan mukaan Michel kiinnostui ideasta syödä tällainen massiivinen esine ja päätti asettaa outojen asioiden syömisen uusiin sfääreihin..

Kahden vuoden ajan Michel hiljalleen nautti lentokonetta pala palalta. Hän pureskeli ja nieli lentokoneen pieniä osia, avustaen itseään runsailla määrillä mineraaliöljyä ja vettä helpottaakseen nielemisprosessia. Lotiton hyvin erikoinen ruoansulatusjärjestelmä oli hänen suurin voimavara: se pystyi hajottamaan jopa kaikkein kestävimmät materiaalit.

Lentokoneen syöminen oli jotain ennenkuulumatonta, ja se herätti maailman huomion. Uutislähteet kertoivat hänen edistymisestään, ja ihmiset olivat yhtä aikaa lumoutuneita ja kauhistuneita hänen toimistaan. Vuosien kuluessa Michelin vatsa täyttyi vähitellen lentokoneen palasilla, ja hänen oli oltava varovainen välttääkseen komplikaatioita.

Lopulta vuonna 1980, noin kahden omistautuneen vuoden jälkeen, Michel Lotito saavutti hämmästyttävän tekonsa syömällä onnistuneesti Cessna 150 -lentokoneen kokonaisuudessaan. Vaikka hänen saavutuksensa oli huomattava itsessään, se herätti myös vakavia huolenaiheita hänen terveydestään.

Vaikka hänen ruoansulatusjärjestelmänsä vaikutti näennäisesti vahvalta, ei-syötävien materiaalien pitkäaikaiset vaikutukset vaikuttivat epäilemättä hänen elinikäänsä.

Michel Lotito menehtyi vuonna 2007 vain 57 vuoden iässä. Hänen kuolemansa syyksi ilmoitettiin luonnolliset syyt, mutta laajasti uskotaan, että hänen epätavalliset syömistottumuksensa vaikuttivat hänen lyhentyneeseen elinikäänsä.

Vaikka hänen tarinansa jää elämään ikuisiksi ajoiksi, se toimii myös varoittavana esimerkkinä äärimmäisten ja epätavallisten saavutusten mahdollisista vaaroista.

Tänään Michel Lotiton perintö elää muistutuksena ihmisluonteen poikkeuksellisuudesta. Hänen tarinansa tarjoaa kurkistuksen ihmisen uteliaisuuden syvyyksiin ja intohimoihin, olivatpa ne sitten kuinka epätavallisia tahansa.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja