Jalkapallo

Liverpool ja Real Madrid kohtaavat tiistain huippuottelussa

20.2.2023. Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat tiistaina kahdella ottelulla. Illan herkkupalassa otetaan uusinta viime kevään finaalista Liverpoolin ja Real Madridin kesken. Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä matsiin huipputarjouksella!


Ennakko: Liverpool – Real Madrid

Joukkueet ovat toisilleen hyvin tuttuja viime vuosilta. Liverpool ja Real Madrid pelasivat viime keväänä Mestarien liigan finaalissa, jossa madridilaiset olivat vahvempia lukemin 1-0 Vinicius Juniorin tekemällä maalilla. Real Madrid on voittanut joukkueiden kuudesta edellisestä kohtaamisesta peräti viisi. Liverpoolin edellinen voitto Real Madridista on vuodelta 2009.

Molemmat joukkueet ovat olleet enemmän tai vähemmän sekaisin Qatarin MM-kisojen jälkeen. Viime viikkoina joukkueet ovat kuitenkin saaneet kurssiaan käännettyä parempaan suuntaan.

Liverpool on voittanut Valioliigassa kaksi peräkkäistä ottelua yhteismaalein 4-0. Kyseisissä voitoissa tammikuun hankinta Cody Gakpo on iskenyt kaksi maalia. Liverpoolin kausi on ollut erittäin heikko ja joukkue on Valioliigassa 22 ottelun jälkeen vasta sijalla kahdeksan.

Liverpool eteni Mestarien liigan pudotuspeleihin A-lohkon toiselta sijalta Napolin jälkeen. Liverpool voitti verrattain helpossa alkulohkossa kuudesta ottelusta viisi maalierolla 17-6. Egyptin prinssi Mohamed Salah on Mestarien liigan maalipörssin kärjessä seitsemällä maalilla yhdessä Kylian Mbappen kanssa. 

Real Madrid voitti hiljattain Marokossa seurajoukkueiden maailmanmestaruuden ja se toi joukkueelle selvästi lisää itseluottamusta. Kyseisen voiton jälkeen joukkue on napannut La Ligassa kaksi peräkkäistä voittoa yhteismaalein 6-0. Kyseisiin otteluihin Karim Benzema ja Marco Asensio ovat iskeneet kaksi maalia mieheen. Real Madrid on La Ligassa toisena Barcelonan jälkeen.

Real Madrid eteni Mestarien liigan pudotuspeleihin F-lohkon voittajana. Joukkue voitti alkulohkovaiheessa kuudesta ottelustaan neljä maalierolla 15-6. Vinicius Junior iski alkulohkossa joukkueelleen neljä maalia. Benzema voitti viime kaudella Mestarien liigan maalipörssin 15 maalilla. Näistä maaleista peräti kymmenen syntyi pudotuspeleissä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja