Jalkapallo

Arsenal ja Everton pelaavat isoista pisteistä

28.2.2023. Valioliigassa pelataan keskiviikkoiltana todella isoista pisteistä. Arsenalin ja Evertonin välisessä ottelussa kotijoukkue hamuaa pisteitä mestaruustaisteluun, kun taas Everton pelaa pääsarjasta putoamista vastaan. Lue ennakko alta ja poimi ilmaisveto!

Ennakko: Arsenal – Everton

Viikonlopun jälkeen Arsenal johtaa Valioliigaa 57 pisteellä 24 ottelusta. Joukkueen suurimmat kilpailijat ovat Manchester City (55 pistettä 25 ottelusta) ja Manchester United (49 pistettä 24 ottelusta). Everton on puolestaan vasta sijalla 18 ja uhkaa pudota sarjasta kauden päätteeksi. Everton kerännyt 21 pistettä 24 ottelusta ja matka kuiville on yhden pisteen mittainen.

Arsenalin kurssi alkoi hapuilla helmikuun alussa, mutta kyseinen kurssi on saatu jälleen käännettyä positiivisemmaksi. Kirvelevän Manchester City-tappion jälkeen joukkue on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa Aston Villasta ja Leicesteristä yhteismaalein 5-2. Lauantaina Arsenal kaatoi Leicesterin vieraissa erittäin helposti Gabriel Martinellin maalilla. Arsenal on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa toiseksi eniten maaleja Manchester Cityn jälkeen ja päästänyt omiin toiseksi vähiten Newcastlen jälkeen. 

Everton on pelannut uuden päävalmentajan Sean Dychen alaisuudessa neljä Valioliiga-ottelua. Näistä tuloksena on kaksi kotivoittoa Leedsiä ja Arsenalia vastaan sekä kaksi tappiota Aston Villalle ja Liverpoolille. Lauantaina joukkue hävisi kotona Aston Villalle maalein 2-0.

Everton kampesi Arsenalin 4. helmikuuta pelatussa kotiottelussa. Kyseinen ottelu oli uuden päävalmentajan Dychen ensimmäinen joukkueen peräsimessä ja kyseinen pesti alkoi iloisesti 1-0-voitolla James Tarkowskin maalilla. Voitossa Everton onnistui puolustamaan omaa maaliaan aivan loistavasti.

Evertonin kauden suurin ongelma on ollut maalinteko. Joukkue on tehnyt Valioliigassa kaikista joukkueista vähiten maaleja (17). Everton on tehnyt tällä kaudella sarjassa vain 0,71 maalia per ottelu. Lisäksi joukkue on kerännyt vieraissa vain seitsemän pistettä 11 ottelusta maalierolla 6-16.

Everton on aiheuttanut Arsenalille harmaita hiuksia, sillä viimeisestä kuudesta kohtaamisesta Everton on vienyt nimiinsä peräti neljä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja