Jääkiekko

Suomi ja Ruotsi pelaavat maanantaina välieräpaikasta

2.1.2023. Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierät starttaavat maanantaina. Suomi kohtaa suurten panosten ottelussa naapurimaa Ruotsin. Kumman joukkueen turnaus päättyy isoon pettymykseen? Lue ennakko alta ja koukkaa huipputarjous Suomen voitolle!


Ennakko: Suomi – Ruotsi

Suomi oli B-lohkon toinen Yhdysvaltojen jälkeen. Nuoret leijonat voittivat alkulohkossa neljästä ottelusta kaksi yhteismaalein 12-11. Ruotsi jäi A-lohkossa kolmanneksi Tshekin ja Kanadan jälkeen. Ruotsi voitti neljästä ottelustaan kolme yhteismaalein 16-7.

Nuorten leijonien alkulohkovaihe alkoi ja päättyi tappioon. Turnauksen ensimmäinen ottelu Sveitsiä vastaan meni pilalle jännityksen takia, mutta joukkue kokosi hienosti itsensä toiseen otteluun Slovakiaa vastaan. Slovakiasta irtosi 5-2-voitto ja kolmannessa ottelussa Latvia kaatui maalein 3-0. Suomen ensimmäinen kova testi oli neljäs ottelu uudenvuodenaattona Yhdysvaltoja vastaan.

Yhdysvaltoja vastaan pelattu ottelu oli todella iso pettymys ja Suomen alkulohkovaihe päättyi karuun 6-2-tappioon. Suomi oli joukkueista selvästi heikompi ja kiekollinen pelaaminen oli olematonta. Kyseinen tappio ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen, mutta tässä turnausmuodossa mikä tahansa on mahdollista.

Ruotsi aloitti turnauksen kolmella peräkkäisellä voitolla Itävallasta, Saksasta ja Tshekistä. Itävalta ja Saksa kaatuivat odotetusti yhteismaalein 12-0 ja lohkovoittaja Tshekki kaatui maalein 3-2 jatkoajan jälkeen. Ruotsin alkulohkovaihe päättyi Suomen tapaan karuun tappioon Kanadaa vastaan. Kanada karkasi Connor Bedardin johdolla jo avauserässä kolmen maalin johtoon ja Ruotsi koki turnauksen ensimmäisen tappionsa maalein 5-1.

Puolustaja Ludvig Jansson on ollut Ruotsin tehokkain pelaaja tehopistein 3+3. Hyökkääjistä Filip Bystedt on kerännyt viisi tehopistettä, Isak Rosen ja Fabian Wagner neljä. Suomen hyökkäyspelaamisesta kertoo paljon se, että joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa nelosketjun hyökkääjä Sami Päivärinta tehopistein 1+3. 
Maanantain ottelussa kohtaavat turnauksen parhaat maalivahdit. Jani Lampinen huilasi Yhdysvallat-ottelun ja hän on torjuntavastuussa tulevassa kamppailussa. Lampinen on pelannut turnauksessa kaksi voitollista ottelua torjuntaprosentilla 96,36 %. Vastapuolella haasteen heittää 19-vuotias Carl Lindbom. Lahjakas ruotsalaismaalivahti on pelannut turnauksessa joukkueen kaikki neljä ottelua torjuntaprosentilla 94,17 %.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja