Jääkiekko

Suomi ja Yhdysvallat pelaavat lauantaina lohkovoitosta

30.12.2022. Nuoret Leijonat pelaavat uudenvuodenaattona alkulohkovaiheen viimeisen ottelunsa Yhdysvaltoja vastaan. Panoksena pelissä on B-lohkon ykköspaikka. Lue ennakko alta ja nappaa tarjous Suomen voitolle!


Ennakko: Yhdysvallat – Suomi

Suomi johtaa B-lohkoa seitsemällä pisteellä torstain otteluiden jälkeen. Yhdysvallat on toisena kuudella pisteellä, Sveitsi on kolmantena neljällä pisteellä ja Slovakia on neljäntenä kolmella pisteellä. Latvia pitää lohkossa perää yhdellä pisteellä. 

MM-kisat ovat olleet yllätykselliset. Ennakkosuosikeista vain Ruotsi pelaa enää tappioitta. Kanada koki heti avausottelussa tappion Tshekille, Yhdysvallat hävisi Slovakialle ja Suomi kaatui avausottelussa Sveitsille. Nämä tulokset tekevät turnauksesta erittäin mielenkiintoisen.

Suomi otti toisen voittonsa torstaina Latviaa vastaan. Turnauksen kolmannesta ottelusta voitto irtosi maalein 3-0. Loppulukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta, sillä Latvia voitti muun muassa maalia kohden suuntautuneet laukaukset lukemin 31-29. Nuorten leijonien paras pelaaja kyseisessä ottelussa oli nollapelin 31 torjunnalla pelannut Jani Lampinen. Kiekko-Espoon maalivahti on pelannut turnauksessa kaksi ottelua torjuntaprosentilla 96,36 %. Latviaa vastaan maalinteossa puolestaan onnistuivat Jani Nyman, Niko Huuhtanen ja Konsta Kapanen.

Suomen joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Sami Päivärinta tehopistein 1+3. Nyman nousi torstaina toiseksi tehokkaimmaksi pelaajaksi tehopisteillä 2+1.

Yhdysvallat on ottanut turnauksessa Suomen tapaan kaksi voittoa. Joukkue aloitti turnauksen 5-2-voitolla Latviasta. Tätä voittoa seurasi katastrofaalinen 6-3-tappio Slovakialle. Yhdysvallat palasi voittojen tielle perjantain vastaisena yönä 5-1-voitolla Sveitsistä. Joukkue on tehnyt kolme maalia Suomea enemmän, mutta on samalla päästänyt omiin neljä maalia enemmän.

Yhdysvaltojen joukkueesta tehokkaimmaksi pelaajaksi on noussut vasta 18-vuotias Logan Cooley. Huippulupaus on tehnyt tehopisteet 1+3 ja hänet varattiin viime kesänä NHL:ään kolmantena pelaajana. Yhdysvalloilla kärkiketjut ovat todella laadukkaita ja he kantavat joukkueessa päävastuun. Suomi puolestaan pyörii tasaisesti neljällä sylinterillä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja