Jalkapallo

Liverpool isännöi perjantaina Leicesteriä

29.12.2022. Perjantai-iltana Valioliigassa pelataan kaksi kamppailua. Liverpool lähtee suurena ennakkosuosikkina kotiotteluunsa Leicester Cityä vastaan. Lue ennakko matsiin alta ja nappaa lisäjännitystä ilmaisvedolla!


Ennakko: Liverpool – Leicester

Liverpool pelasi voitollisen ottelun tapaninpäivänä Aston Villaa vastaan. Vierasottelusta voitto irtosi maalein 3-1 Mohamed Salahin, Virgil Van Dijkin ja Stefan Bajceticin osumilla. Salah iski tehot 1+1 ja 18-vuotias Bajcetic iski Valioliigauransa ensimmäisen maalin. Valioliigassa Liverpool on ottanut kolme peräkkäistä voittoa Aston Villaa, Southamptonia ja Tottenhamia vastaan yhteismaalein 8-3. Liverpool on sarjassa 15 ottelun jälkeen kuudentena. Joukkueella on matkaa neljän parhaan joukkoon viisi pistettä.

Salah on ollut tällä kaudella Liverpoolin tehokkain pelaaja yhdessä Roberto Firminon kanssa. Kaksikolla on kasassa seitsemän maalia. Joukkueen hyökkäyksessä viisi maalia on iskenyt uruguaylainen Darwin Nunez

Leicesterin paluuottelu Valioliigaan oli erittäin murheellinen. Tapaninpäivänä joukkue koki karun 3-0-kotitappion Newcastelle. Leicester pääsi hyvään vireeseen juuri ennen MM-kisataukoa. Viimeisen viiden ottelun otannalla Leicester on ollut Valioliigan neljänneksi paras joukkue yhdeksällä pisteellä ja maalierolla 8-4. Ketut ovat sarjassa 16 ottelun jälkeen sijalla 13. Heillä on putoamisviivaan matkaa neljä pistettä ja Liverpooliin kahdeksan pistettä.

Leicesterin kannalta todella huolestuttava asia on se, että Englannin maajoukkuepelaaja James Maddison on joukkueesta sivussa loukkaantumisen takia. Maddison on ollut joukkueen paras ja tehokkain pelaaja seitsemällä maalilla ja neljällä maaliin johtaneella syötöllä. Maddisonin poissaolo näkyi karulla tavalla maalittomassa Newcastle-ottelussa. 

Joukkueet kohtaavat perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella voitot menivät tasan 1-1. Leicester voitti ensin oman kotiottelunsa maalein 1-0, jonka jälkeen Liverpool voitti oman kotiottelunsa lukemin 2-0. Joukkueiden viisi viimeisintä kohtaamista ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon.

Anfield on monelle joukkueelle todella vaikea paikka pelata. Leicester on edellisen kerran voittanut Liverpoolin vierasottelussa toukokuussa vuonna 2000.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja