Jääkiekko

Nuorten Leijonien turnaus jatkuu torstaina Latviaa vastaan

28.12.2022. Suomi pelaa torstaina kolmannen ottelunsa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Nuoret Leijonat hakevat turnauksen toista voittoaan, kun taas Latvia on vielä ilman voitttoa. Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä ilmaisvedolla!


Ennakko: Latvia – Suomi

Tiistain otteluiden jälkeen Sveitsi johtaa B-lohkoa neljällä pisteellä. Suomi on toisena neljällä pisteellä ja Yhdysvallat on yhden ottelun jälkeen kolmantena kolmella pisteellä. Latvia on lohkon neljäs yhdellä pisteellä ja Slovakia pitää perää pisteittä.

Nuoret Leijonat ottivat tiistaina henkisesti todella tärkeän voiton Slovakiasta. Turnauksen ensimmäinen voitto irtosi maalein 5-2. Esitys oli Suomelta ehjä ja Slovakian peli kaatui heikkoon maalivahtipelaamiseen. Voitossa Suomen joukkueesta maalihanansa avasivat Joakim Kemell, Oliver Kapanen, Jani Nyman, Brad Lambert ja Sami Päivärinta. Päivärinta ja Kalle Ervasti ovat joukkueen tehokkaimmat pelaajat kolmella tehopisteellä. Nuorten Leijonien maalilla Jani Lampinen otti 22 torjuntaa. Kyseinen voitto oli upea kasvojenpesu katastrofaalisen Sveitsi-tappion jälkeen. 

Latvia on pelannut turnauksessa positiivisesti kahdesta tappiosta huolimatta. Heittopussiksi nimetty joukkue pisti avausottelussa koville suuren ennakkosuosikin Yhdysvallat. Ottelu oli kahden erän jälkeen tasan ja Yhdysvallat karkasi 5-2-voittoon vasta kolmannessa erässä. Latvia oli lähellä voittoa toisessa ottelussa Sveitsiä vastaan. Latvia johti pitkään maalein 2-1, mutta Sveitsi tuli varsinaisen peliajan lopussa tasoihin ja lopulta ohi voittomaalikilpailussa. 

Latvian pelaaminen perustuu todella tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Joukkue suojelee visusti omaa maaliaan ja tolppien välissä 19-vuotias Patriks Berzins ottaa kiekkoja kiinni. Berzins on pelannut turnauksessa kaksi vahvaa ottelua torjuntaprosentilla 91,12 %. Latvian tehokkain pistemies on kapteeni Gustavs Ozolins kolmella syöttöpisteellä. 

Suomi ja Latvia olivat samassa alkulohkossa myös elokuussa pelatuissa MM-kisoissa. Silloin Suomi oli selvästi parempi maalein 6-1. Kemell hurjasteli kyseisessä ottelussa tehopisteet 2+2. Latvia ei ole voittanut Suomea kertaakaan aiemmin tällä tasolla.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja