Jääkiekko

Nuoret Leijonat kohtaavat tiistaina Slovakian

26.12.2022. Nuorten Leijonien MM-turnaus jatkuu heti tiistaina ottelulla Slovakiaa vastaan. Pystyykö Slovakia yllättämään selvänä altavastaajana, vai vyöryykö vahva leijonalauma voittoon? Lue ennakko ja poimi ilmaisveto!

Nappaa 25 euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta vähintään 25 euroa
  3. Lyö 25e veto Suomen peliin (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 25 euron ilmaisvedon – ei kierrätystä!

Ennakko: Suomi – Slovakia

Suomi ja Slovakia pelaavat MM-kisojen B-lohkossa yhdessä Sveitsin, Latvian ja Yhdysvaltojen kanssa. Joukkueista neljä parasta pääsee pudotuspeleihin, kun taas jumbo joutuu karsimaan sarjapaikasta. Yhdysvallat on lohkon suurin suosikki ennen Suomea. Slovakia ja Sveitsi kamppailevat ennakkoon sijoista kolme ja neljä. Latviaa pidetään lohkon heittopussina.

Suomi lähtee turnaukseen kolmanneksi suurimpana ennakkosuosikkina Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Nuoret Leijonat ovat selvinneet MM-kisoissa välieriin neljänä vuonna peräkkäin. Tämän vuoden elokuussa pelatuissa MM-kisoissa Suomi jäi hopealle dramaattisten vaiheiden jälkeen Kanadaa vastaan. Edellisen kerran Suomi on juhlinut kultaa vuonna 2019.

Suomi pelasi turnauksen alla kaksi harjoitusottelua Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Yhdysvalloille Nuoret Leijonat hävisivät maalein 5-2. Maalinteossa Suomelta onnistuivat Jimi Suomi ja Oliver Kapanen

Suomen joukkue ei ole paperilla yhtä laadukas viime vuosiin verrattuna. Hyökkäyspäästä löytyy taitoa, mutta puolustuspäässä ja maalivahtiosastolla annetaan tasoitusta muille. Joakim Kemell on joukkueen suurin tähti heikosti kuluneesta alkukaudesta huolimatta. JYP-hyökkääjä muodostaa harjoitusottelun perusteella tutkaparin yhdessä Brad Lambertin kanssa. Joukkueen ykkösketjusta löytyy kolme laadukasta hyökkääjää Niko Huuhtanen, Oliver Kapanen ja Ville Koivunen. Huuhtanen on vakuuttanut tällä kaudella Liigassa tehopistein 9+7=16. Jani Nymanilta odotetaan maaleja ja Aleksi Heimosalmi on joukkueen johtava kiekollinen puolustaja. Niklas Kokon johtamalta maalivahtiosastolta vaaditaan isoa venymistä.

Slovakia oli jäi elokuun MM-kisoissa katastrofaalisesti oman lohkonsa viimeiseksi karulla maalierolla 11-27. Neljästä ottelusta joukkue keräsi vain kaksi pistettä Latviaa vastaan. Suomi ja Slovakia olivat myös elokuussa samassa alkulohkossa. Silloin Suomi murskasi Slovakian maalein 9-3. Slovakialta odotetaan nyt paljon enemmän supertalenttien Simon Nemecin ja Dalibor Dvorskyn johdolla. 17-vuotiaasta Dvorskystä odotetaan tulevan kesän kärkivarausta NHL:ään.

Broidi


Nappaa 25 euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta vähintään 25 euroa
  3. Lyö 25e veto Suomen peliin (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 25 euron ilmaisvedon – ei kierrätystä!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja