Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Florida on huimassa kevätvireessä

19.4.2022. NHL:ssä runkosarjan loppu ja sitä myöten pudotuspelit lähestyvät. Joukkueet hakevat asemiaan tosipelejä kohti ja yksilöt viritetään huippuunsa. Kurkataan seuraavassa kuluneen viikon merkittävimpiin tapahtumiin!

NHL:n viikkokatsaus 11.–17.4.

Floridan uskomaton iskukyky

Florida Panthers voitti viime viikolla kaikki kolme otteluaan venyttäen oman voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Voittoputken aikana joukkue on tehnyt itse 53 maalia ja päästänyt 27. Florida on 75 ottelun jälkeen itäisessä konferenssissa kärjessä ja kaikista NHL-seuroista toisena 114 pisteellä. 

Florida rikkoi ensimmäisenä NHL-seurana tällä kaudella 300 maalin rajan. Joukkue on tehnyt tällä kaudella yhteensä 317 maalia, mikä tekee keskimääräisesti 4,2 maalia per ottelu. Kotiotteluissa Florida on yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Florida on nykyisessä vireessään idän suurin mestarisuosikki ja kaikista joukkueista suurin haastaja Colorado Avalanchelle.

Chris Kreiderin suonenveto

Otsikoita keräävien supertähtien takana NHL-kauden käsittämättömän suorituksen on tehnyt New York Rangersin hyökkääjä Chris Kreider. Kreider nousi keskiviikon vastaisena yönä 50 maalin kerhoon kolmantena pelaajana Auston Matthewsin ja Leon Draisaitlin jälkeen. 

30-vuotiaan hyökkääjän saavutuksesta uskomattoman tekee se, että hän ei ollut aikaisemmin urallaan rikkonut edes 30 maalin rajaa. Kreiderin aikaisempi maaliennätys on kaudelta 2016-17, jolloin hän teki Rangersille 28 maalia 79 otteluun. Kreiderin tehopisteet tähän kauteen ovat 76 ottelun jälkeen 50+22=72.

Idässä pudotuspelipaikat on jo jaettu

Itäisessä konferenssissa viimeiset pudotuspelipaikat jaettiin viikonlopun aikana. Metropolitan-divisioonasta pudotuspeleihin selvisivät Carolina, New York Rangers, Pittsburgh ja Washington. Atlantin divisioonasta keväällä tosipeleissä nähdään Florida, Toronto, Tampa Bay ja Boston. Idässä jaot olivat epäreilut, sillä lähin uhkaaja New York Islanders on pudotuspelijoukkueista 15 pisteen päässä.

Lännessä kahdeksasta paikasta neljä ollaan jaettu Coloradolle, St.Louisille, Minnesotalle ja Calgarylle. Tyynenmeren divisioonassa Edmonton ja Los Angeles ovat kiinni pudotuspelipaikoissa, mutta Vegas on heistä vain kolmen pisteen päässä. Keskisestä divisioonasta villi kortti-paikoissa ovat kiinni Dallas ja Nashville.

–Broidi


Lisäjännitystä peleihin?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja