Jääkiekko

Toipuuko Tampa Bay Coloradon kurimuksesta?

20.6.2022. Colorado on ottanut vahvan kiinnityksen kohti Stanley Cupia kahdella peräkkäisellä voitolla. Toinen finaaliottelu päättyi Coloradon murskavoittoon. Kuinka hyvin Tampa Bay on toipunut tästä? Lue ennakko kolmanteen finaaliotteluun alta!


Ennakko: Tampa Bay – Colorado

NHL:n finaaleissa kolmas osaottelu pelataan tiistain vastaisena yönä. Colorado on aloittanut finaalit valtavalla ryminällä ottaen kahdesta ensimmäisestä osaottelusta kaksi voittoa kotiyleisön edessä. Ensimmäinen finaaliottelu venyi aina jatkoajalle asti, jonka päätteeksi Colorado otti voiton maalein 4-3 Andre Burakovskyn osumalla. Toinen finaaliottelu oli taas Coloradon täyttä ylivoimaa. Colorado karkasi jo avauserässä kolmen maalin johtoon, jonka jälkeen ottelu repesi loppulukemiin 7-0. 

Tampa Bay on ollut näissä finaaleissa erittäin kovassa koulussa, joka on heille hyvin epätavallista kahden peräkkäisen Stanley Cup -voiton jälkeen. Colorado on voittanut molemmissa otteluissa laukaukset ja luodut maalipaikat selvästi. Kahden ensimmäisen ottelun yhteenlasketut laukaukset maali kohti ovat Coloradolle lukemin 68-39. Tampa Baylla on ollut erittäin vaikeaa saada oma hyökkäyspelaaminen toimimaan ja ottelun tulokset nojautuvatkin liikaa maalivahti Andrei Vasilevskin harteille. Lisäksi Tampa Bayn ylivoima on ollut kaukana parhaasta mahdollisesta tasosta. 

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen on ollut finaalisarjan tehokkain pelaaja tehopistein 0+5. Coloradosta peräti 15 eri pelaajaa on yltänyt toistaiseksi pisteille ja maalintekijöitä joukkueesta on löytynyt seitsemän kappaletta. Tampa Bayn leirissä puolestaan yksikään pelaaja ei ole yltänyt kahteen tehopisteeseen. Toisella suomalaishyökkääjällä Artturi Lehkosella on toistaiseksi kasassa yksi maali ensimmäisestä finaaliottelusta.

Ottelusarja siirtyy kolmannessa osaottelussa Tampa Bayn kotiluolaan. Tampa Bay on voittanut pudotuspeleissä seitsemän kotiottelua peräkkäin ja yhteensä he ovat pelanneet toistaiseksi kahdeksan kotiottelua. Colorado on puolestaan voittanut tänä keväänä kaikki seitsemän vierasotteluaan yhteismaalein 36-21.

Coloradosta on alkanut muodostua Tampa Baylle melkoinen peikko. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella yhteensä neljä kertaa ja Colorado on voittanut näistä jokaisen yhteismaalein 17-8. Colorado voitti Tampa Bayn lokakuussa vieraissa maalein 4-3 voittomaalikilpailun jälkeen.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja