Jääkiekko

Stanley Cup -finaalit jatkuvat torstain vastaisena yönä

21.6.2022. Stanley Cup -finaaleissa Tampa Bay Lightning otti ensimmäisen voittonsa tiistain vastaisena yönä. Tasoittunut finaalisarja saa jatkoa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Tampan toisella kotiottelulla. Lue ennakko alta ja hyödynnä tarjous neljänteen finaaliin!


Ennakko: Tampa Bay – Colorado

Tampa Bay otti tiistain vastaisena yönä ensimmäisen voittonsa tämän kevään finaaleissa. Täten Colorado johtaa finaalisarjaa kolmen ottelun jälkeen voitoin 2-1. Finaalisarja aloitettiin Denveristä kahdella Coloradon kotiottelulla. Vakuuttavasti pudotuspeleissä esiintynyt Colorado voitti nämä molemmat yhteismaalein 11-3. Kyseiset ottelut olivat selvää Coloradon hallintaa ja Tampa Bay oli elämänsä koulussa kovan paineen alla. 

Tiistain vastaisena yönä finaalisarja siirtyi Tampa Bayn kotiluolaan ja kotijoukkue sai parannettua pelaamistaan ratkaisevalla hetkellä. Tampa Bayn maalivahti Andrei Vasilevski otti ensimmäiseen erään pari loistavaa torjuntaa, jonka lisäksi muu joukkue oli hyökkäyspäässä erittäin tehokas. Tampa Bay otti johtoaseman jo avauserässä ja johto venyi toisessa erässä jo loppulukemiin 6-2. Kotijoukkueesta esiin nousi kyseisessä ottelussa ykkösketju, joka iski yhteensä tehopisteet 2+4. 

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen saalisti kolmannessa finaalissa kaksi syöttöpistettä ja pysyi täten finaalisarjan tehokkaimpana pelaajana tehopistein 0+7. Hänen takanaan neljä tehopistettä ovat Coloradon joukkueesta tehneet Valeri Nichushkin 3+1, Gabriel Landeskog 3+1 ja Cale Makar 2+2. Tampa Bayn joukkueesta kolmeen tehopisteeseen ovat yltäneet Ondrej Palat 2+1, Nikita Kucherov 0+3 ja Victor Hedman 0+3.  

Tampa Bayn joukkue koki kolmannessa finaalissa kovia. Kucherov jätti ottelun kolmannessa erässä kesken loukkaantumisen takia ja Nick Paul sekä Corey Perry ottivat niin ikään kovia osumia itseensä taistelun tuoksinnassa. Coloradoa eivät huoleta loukkaantumiset vaan epävarma maalivahtitilanne. Darcy Kuemper pommitettiin viime ottelussa vaihtoon. Aloittaako Pavel Francouz finaalien neljännen ottelun Coloradon maalilla?

Tampa Bay otti tiistain vastaisena yönä jo kahdeksan peräkkäisen kotivoittonsa tämän kevään pudotuspeleissä. Joukkue on hävinnyt pudotuspeleissä vain yhden kotiottelun ensimmäisellä kierroksella Torontoa vastaan. Colorado koki edellisessä ottelussa puolestaan tämän kevään ensimmäisen vierastappionsa. Ennen tappiota Colorado oli voittanut seitsemän vierasottelua putkeen.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja