Jääkiekko

NHL-joukkueiden aiemmat visiitit Suomeen

2.11.2022. Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets pelaavat viikonloppuna kaksi NHL:n runkosarjaottelua upealla Nokia Arenalla. Tässä artikkelissa otetaan katsaus aikaisempiin Suomessa pelattuihin NHL-otteluihin.

Suomessa ensimmäinen kosketus NHL-joukkueisiin saatiin vuonna 1981. Kyseisenä vuonna New York Rangers pelasi harjoitusottelun HIFK:ta vastaan ja Washington Capitals pelasi harjoitusottelun Kärppiä vastaan. Seuraavaa NHL-joukkueen vierailua saatiin odottaa vuoteen 1994 saakka, jolloin Winnipeg Jets pelasi kaksi harjoitusottelua Tapparaa ja HIFK:ta vastaan. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.


KOKEILE ONNEASI ILMAISKIERROKSILLA!


NHL-joukkueiden visiitit yleistyivät 2000-luvulla. Helsingin Jokerit pelasi vuosina 2003, 2008 ja 2009 kolme harjoitusottelua Toronto Maple Leafsia, Pittsburgh Penguinsia ja Florida Panthersia vastaan.

Suomen kamaralla ensimmäiset viralliset NHL:n runkosarjaottelut pelattiin vuonna 2009 Florida Panthersin ja Chicago Blackhawksin välillä. Suomessa pelattiin NHL-otteluita lopulta kolmena vuonna peräkkäin, kun Minnesota Wild ja Carolina Hurricanes kohtasivat vuonna 2010 ja Anaheim Ducks sekä Buffalo Sabres kohtasivat vuonna 2011. Silloin Helsingissä ihasteltiin muun muassa Teemu Selänteen, Saku Koivun, Mikko Koivun ja Tuomo Ruudun otteita.

NHL-kiekko palasi pitkän odotuksen jälkeen Suomeen vuonna 2018. Silloin Helsingin Hartwall Areenalla kohtasivat Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets sekä Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers. Pitkän tauon jälkeen kiinnostus kotimaisia NHL-tähtiä kohtaan oli valtava ja liput näihin otteluihin myytiin loppuun alle viidessä minuutissa. Kyseisistä kohtaamisista muistetaan ikuisesti Laineen hattutemppu ja neljä tehtyä maalia kahteen otteluun. Laineen suoritusten myötä Hartwall Areenalla oli ilmiömäinen tunnelma.

NHL palaa tulevana viikonloppuna Suomeen pitkän koronatauon jälkeen. Hallitseva Stanley Cup -voittaja tuo lauteille muun muassa Nathan MacKinnonin, Cale Makarin, Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen. Columbus tuo vastaavasti kotikaupungin suurimman sankarin Patrik Laineen, Johnny Gaudreaun ja Joonas Korpisalon.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja