Jääkiekko

Liigan kuumissa välierissä selvät ennakkosuosikit

27.4.2021. Liigan välierät käynnistyvät ryminällä torstaina ja perjantaina, kun runkosarjassa sijoille 1-2 sijoittuneet Lukko ja HIFK isännöivät Tapparaa ja TPS:ää. Jatkopaikka vaatii jälleen kolme voittoa, joten finalistit ovat selvillä viimeistään ensi viikon keskiviikkona. Molemmissa ottelusarjoissa on selkeät ennakkosuosikit – lue ennakko alta ja koukkaa huipputarjous peleihin!

Nappaa viidenkympin ilmaisveto ilman kierrätystä

Broidi ja Casumo tarjoavat lisäjännitystä Liigan välieriin. Näin lunastat viidenkympin ilmaisvedon:

  1. Siirry Casumolle ja avaa pelitili
  2. Lyö vähintään 25 euron veto Liigaan (minimikerroin 1.6O)
  3. Kävi vedossasi miten tahansa, saat palkinnoksi 5O euron ilmaisvedon!

HIFK – TPS

HIFK:n runkosarjan loppu oli haastava, kun mukaan mahtui pitkä koronatauko. Kokonaisuutena sesonki oli helsinkiläisiltä kuitenkin äärimmäisen vahva. Peli oli parhaimmillaan todella uomissaan. 

Joukkue osoitti hauistaan puolivälierissä, kun Kärpät kaatui suoraan voitoin 3-0. HIFK ei missään nimessä ollut parhaimmillaan ja otteet ailahtelivat paljon jopa pelien sisällä. Numerot kuitenkin puhuvat puolestaan.

HIFK sai uusia vastuunkantajia pudotuspeleissä. Joukkueen parhaita pistemiehiä olivat täysin yllättäen Micke-Max ÅstenJuho KeränenMiro Väänänen sekä Juha Jääskä. Joukkueen nimimiehillä oli vastaavasti tahmeampaa pisteiden suhteen. Tämä on toki osoitus HIFK:n materiaalin laajuudesta, että joukkue kaatoi Kärpät kolmesti ilman ykkösmiestensä tehoja. 

TPS kamppaili Pelicansin kanssa puolivälierissä täyden viiden matsin sarjan, mutta puristi lopulta jatkoon. Myös TPS:n osalta monilta pelaajilta jäi vielä paljon parannettavaa. Varsinkin nuoriso-osaston pitää pystyä pitämään päänsä kylmänä jatkossa. 

HIFK lähtee tähän ottelusarjaan isona suosikkina, vaikka Mikko Kousan mahdollinen puuttuminen onkin paha takaisku. TPS saa pientä etua maalivahtipelissä, mutta muuten vaaka kääntyy helsinkiläisten suuntaan. 

HIFK:n tähtipelaajat ovat astetta turkulaisia virkaveljiään etevämpiä. Lisäksi helsinkiläiset ovat saaneet levätä ja valmistautua rauhassa välieräsarjaan, mikä on tehnyt erityisen hyvää repaleisen runkosarjan lopun jälkeen.

Arvio: HIFK finaaliin voitoin 3-2

Lukko – Tappara

Lukko dominoi runkosarjaa täysin ja sama tahti jatkui puolivälierissä, kun Ilves kaatui suoraan voitoin 3-0. Raumalla on pullat erittäin hyvin uunissa tulevaa ajatellen.

Lukon kannalta erityisen positiivista oli, että avainpelaajat olivat heti ensimmäisistä hetkistä lähtien loistavassa vireessä myös pudotuspeleissä. Latu on auki aina mestaruuteen asti.

Tapparan runkosarja oli haastava, mutta paikka kuuden joukossa varmistui viime metreillä. Puolivälierissä joukkue ei loistanut, mutta kampesi KalPan kumoon voitoin 3-1. 

Tamperelaisten leirissä on huomattavasti isompia kysymysmerkkejä kuin Raumalla, sillä pelaaminen ei ole lähtenyt liitoon oikein missään vaiheessa. Tahmeaa oli myös KalPaa vastaan: esimerkiksi runkosarjan paras pistemies Anton Levtchi saalisti vain yhden syötön. 

Historia on tässä sarjassa Tapparan puolella: joukkueet ovat kohdanneet seitsemästi pudotuspelisarjassa. Tappara on voittanut näistä jokaisen.

Lukko on kuitenkin todella selvä ennakkosuosikki tällä kertaa. Raumalaisilla ei ole käytännössä lainkaan heikkouksia, kun taas Tappara on tänä keväänä poikkeuksellisen haavoittuvainen.

Arvio: Lukko finaaliin voitoin 3-1


Lisäjännitystä Liigaan? 


Casumo jo testattu? Katso kaikki huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja