Jääkiekko

Pelivihje: Minnesota Wild – St. Louis Blues 29.11.

27.11.2023. Syksyn pettymyksiin lukeutuva Wild yrittää saada vuotavaa maalivahtipeliään kuriin.

Wild kipuilee molariongelmissa

Minnesota Wildin syksy ei ole sujunut alkuunkaan odotusten tasolla. Erityisesti puolustussuuntaan pätevänä joukkueena tunnettu Wild on päästänyt maaleja liki neljän keskiarvolla. Maalivahtipeli on pettänyt pahemman kerran, mikä näkyy myös surkeana alivoimaprosenttina. Vastustajat ovat onnistuneet Minnesotaa vastaan keskimäärin joka kolmannella ylivoimayrityksellä.

Sekä Marc-Andre Fleuryn että Jonas Gustavssonin tilastot todennäköisesti kohentuvat kauden edetessä. Wild tarvitsee keskimääräistä parempaa maalivahtipeliä, sillä hyökkäys on kovin kapea menestystä ajatellen. Ykkösketjun keskellä kokeillusta Marco Rossista toivotaan Minnesotassa käänteentekevää pelaajaa jo lähitulevaisuudessa. Itävaltalaisen kiekkoilun seuraava thomasvanek on iskenyt 19 ottelussa kunnioitettavat 11 pistettä.

Bluesin taso heittelee

Illan vastustajalla St. Louis Bluesilla on peräti yhdeksän pinnan kaula Wildiin. Blues on napsinut voittoja hieman varkain, ja matkan varrella on kaatunut jo useampi laatujoukkue. Samalla mukaan on osunut myös nöyryytyksiä kuten viime perjantain 3–8-kotitappio Nashvillelle. Suoritustaso heilahtelee voimakkaasti illasta toiseen, mikä on tyypillistä rankingin heikoimman neljänneksen joukkueille.

Ykkösvahti Jordan Binnington on päässyt tänä syksynä lähemmäksi mestaruuskevään 2019 tasoaan kuin kertaakaan viimeiseen neljään ja puoleen vuoteen. Tilanne on siinä mielessä samanlainen kuin Wildilla, että myös Blues tarvitsee säännöllisesti venymistä maalivahdiltaan. Robert Thomasin ketjulta saadaan luotettavasti tehoja, mutta muuten St. Louisilla on jopa Minnesotaa suurempia vaikeuksia hyökkäysuhan luomisessa.

Underissa on arvoa

Ottelussa riittää analyytikolle haastetta, koska kyseessä on kaksi hankalasti profiloitavaa joukkuetta. Erityisesti St. Louisin peleissä juuri mikään tulos suuntaan tai toiseen ei nostata kulmakarvoja. Minnesotan maalivahtipeli puolestaan on arvoitus, joka luo Wildin peleihin voimakasta hajontaa. Olen valmis antamaan Wildille vähän yli 60-prosenttisen suosikkiaseman, mikä on linjassa aikaisten kertoimien kanssa.

Totaleissa pääsemme lähtemään underikelkkaan. ComeOn tarjoaa perinteisen 5,5 maalin linjan alittumiselle lähes kahden ja puolen kerrointa, mikä on yksinkertaisesti liikaa kahden hyökkäyspeliltään rajoittuneen joukkueen kohtaamisessa. Kolmen yksikön voimin lähdetään hakemaan hyviä suorituksia päivän pelaavilta maalivahdeilta.

Pelataan: Alle 5.5 @ 2.49
Panostaso: 3/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla underia
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 29.11.2023 klo 3.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja