Jääkiekko

Leijonien matka kohti MM-kultaa alkaa perjantaina

9.5.2023. Kotikisat starttaavat Suomen ja USA:n välisellä ottelulla. Leijonat lähtee turnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina. Minkälainen on joukkueen startti? Lue ennakko avauspeliin alta ja nappaa huipputarjous!


Erätauollakin voi pelata!

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!


Rating: 5 out of 5.

Ennakko: Suomi – USA

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Riiassa kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Kummastakin alkulohkosta neljä parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin, kun taas viimeinen joukkue putoaa ensi vuodeksi 1. divisioonaan. 

Suomi on turnauksen suurin mestarisuosikki ja on täten automaattisesti myös oman alkulohkonsa mahtavin. Leijonien turnauksen alku on kuitenkin haastava, sillä vastaan asettuu välittömästi Yhdysvallat, Saksa ja Ruotsi. Lohkon muut joukkueet ovat Ranska, Unkari, Itävalta ja Tanska.

Leijonien MM-kisajoukkue on poikkeuksellisen laadukas. Viimeisessä vaiheessa Jukka Jalosen joukkueesta putosivat pois muun muassa Valtteri Kemiläinen, Markus Granlund, Toni Rajala ja Patrik Laine (vamma). Hallitsevaa maailmanmestaria NHL:stä ovat saapuneet auttamaan Olli Määttä, Joel Armia, Kaapo Kakko, Kasperi Kapanen, Sakari Manninen ja Mikko Rantanen

Suomi on valmistautunut MM-kisoihin jo usean viikon ajan kestäneellä leirityksellä. Viime viikonloppuna joukkue pelasi kolme ottelua Tshekin EHT:llä. Kyseisessä turnauksessa Suomi voitti ensin Tshekin, mutta taipui tämän jälkeen sekä Sveitsille että Ruotsille. Kakko ja Rantanen olivat vielä kyseisistä otteluista sivussa.

Suomi ja Yhdysvallat kohtasivat viime keväänä MM-kisoissa kahdesti. Molemmilla kerroilla Suomi oli parempi ja vei yhteismaalit nimiinsä lukemin 8-4. Alkulohkossa Leijonat jyräsi 4-1-voittoon ja välierissä voitto irtosi maalein 4-3. 

Leijonien turnaus päättyi vuosi sitten MM-kultaan Kanadan nenän edestä. Yhdysvallat jäi turnauksessa neljänneksi, sillä joukkue hävisi pronssiottelussa Tshekille.

Yhdysvallat lähtee turnaukseen nimettömällä joukkueella, eikä se kuulu ennakkoon turnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia höystettynä muutamalla kokeneella karjulla. Buffalon hyökkääjä Alex Tuch on Yhdysvaltojen suurin tähti.

Broidi


Erätauollakin voi pelata!

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!


Rating: 5 out of 5.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja