Jääkiekko

Suomi kohtaa Saksan lauantai-iltana

Leijonien osalta MM-kisat jatkuvat heti lauantai-iltana Saksaa vastaan. Miten Saksa pystyy haastamaan altavastaajan asemasta? Lue ennakko alta ja koukkaa jopa satasen ilmaisveto MM-kisoihin!

Nappaa 25 euron ilmaisveto – ei kierrätystä!

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta 25 euroa
  3. Lyö 25 euron veto (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 25 euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Ennakko: Saksa – Suomi

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Riiassa kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Kummastakin alkulohkosta neljä parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin, kun taas viimeinen joukkue putoaa ensi vuodeksi 1. divisioonaan. 

Suomi on turnauksen suurin mestarisuosikki ja on täten automaattisesti myös oman alkulohkonsa mahtavin. Leijonien turnauksen alku on kuitenkin haastava, sillä vastaan asettuu välittömästi Yhdysvallat, Saksa ja Ruotsi. Lohkon muut joukkueet ovat Ranska, Unkari, Itävalta ja Tanska.

Leijonien MM-kisajoukkue on poikkeuksellisen laadukas. Viimeisessä vaiheessa Jukka Jalosen joukkueesta putosivat pois muun muassa Valtteri Kemiläinen, Markus Granlund, Toni Rajala ja Patrik Laine (vamma). Hallitsevaa maailmanmestaria NHL:stä ovat saapuneet auttamaan Olli Määttä, Joel Armia, Kaapo Kakko, Kasperi Kapanen, Sakari Manninen ja Mikko Rantanen

Suomi on valmistautunut MM-kisoihin jo usean viikon ajan kestäneellä leirityksellä. Viime viikonloppuna joukkue pelasi kolme ottelua Tshekin EHT:llä. Kyseisessä turnauksessa Suomi voitti ensin Tshekin, mutta taipui tämän jälkeen sekä Sveitsille että Ruotsille. Kakko ja Rantanen olivat vielä kyseisistä otteluista sivussa.

Suomi ja Saksa eivät kohdanneet toisiaan viime kevään MM-kisoissa. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat vuoden 2021 MM-kisoista. Silloin joukkueet kohtasivat alkulohkossa sekä välierissä ja Suomi voitti nämä molemmat yhteismaalein 4-2.

Leijonien turnaus päättyi vuosi sitten MM-kultaan Kanadan nenän edestä. Saksa oli oman alkulohkonsa toinen, mutta hävisi jo puolivälierävaiheessa Tshekille maalein 4-1.

Saksa on jääkiekkomaana vankistanut omaa asemaansa huipulla. Saksan joukkueessa on tänä vuonna mukana kolme NHL-pelaajaa puolustaja Moritz Seider sekä hyökkääjät JJ Peterka ja Nico Sturm. Nuori supertähti Seider tulee olemaan turnauksen paras puolustaja ja hänen kanssaan Suomi saa olla varuillaan.

Broidi


Nappaa 25 euron ilmaisveto – ei kierrätystä!

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta 25 euroa
  3. Lyö 25 euron veto (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 25 euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja