Jääkiekko

Tulikuuma Patrik Laine Montrealin kiusana lauantaina

11.2.2022. Lauantaina suomalaiset NHL-fanit pääsevät seuraamaan tulikuuman maalitykin Patrik Laineen otteita parhaaseen katseluaikaan. Laineen edustama Columbus Blue Jackets kohtaa Prime Time-ottelussa jumbojoukkue Montreal Canadiensin.


Ennakko: Montreal – Columbus

Montreal Canadiens on ollut NHL:ssä tämän kauden häpeäpilkku. Joukkue hilasi itsensä viime kesänä aina Stanley Cupin finaaleihin asti, mikä vei organisaatiosta kaikki mehut tätä kautta silmällä pitäen. Kokeneet Carey Price ja Shea Weber putosivat vaivojen takia kauden alla kokoonpanosta pois ja hyvin nuori joukkue on ollut kyvytön pelaamaan NHL-tason jääkiekkoa. Kirjoitushetkellä Montreal rypee seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa ja sarjasijoitus on kaikista joukkueista viimeinen. 

Montreal nimesi keskiviikkona uudeksi päävalmentajakseen entisen NHL:n huippupelaaja Martin St. Louisin, joka pelasi NHL-urallaan 1134 ottelua 1033 tehopisteellä voittaen muun muassa kertaalleen Stanley Cupin ja sarjan pistepörssin kahdesti. St. Louis korvasi tehtävässään Dominique Ducharmen, joka saapui joukkueen päävalmentajaksi kesken viime kauden. Vuoden sisään Montrealissa on ollut kolme eri päävalmentajaa ja kaksi eri GM:ää. 

Montrealissa pelaa tällä hetkellä kaksi suomalaishyökkääjää, Joel Armia ja vahvojen treidi-huhujen keskellä oleva Artturi Lehkonen

Columbus on Montrealin tapaan menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mutta siitä huolimatta joukkue on äitynyt hirmuvireeseen ykköstykkinään Patrik Laine. Columbus on löytänyt tehojaan hyökkäyspäässä ja viimeiseen neljään otteluun joukkue onkin tehnyt peräti 20 maalia. Näistä otteluista joukkueen voittoon on päättynyt kolme. Columbus on kerännyt tällä kaudella 20 pistettä enemmän kuin Montreal, mutta se on silti 12 pisteen päässä pudotuspeleistä.

Laineen pelaamista on kritisoitu pitkin kautta paikoin syystäkin, mutta hyökkääjän kausi on ollut erittäin rikkonainen loukkaantumisten ja siviilipuolen asioiden takia. Laine on juuri nyt yksi koko sarjan kuumimpia pelaajia, sillä viimeiseen neljään otteluun suomalainen on iskenyt tehopisteet 6+3. Kyseiset kuusi maalia ovat Laineen lavasta syntyneet kolmeen viimeisimpään otteluun.

Columbuksen toinen suomalaispelaaja on 27-vuotias maalivahti Joonas Korpisalo. Korpisalo on jäänyt seurassa kakkosmaalivahdiksi ja tällä kaudella suomalainen on pelannut 18 ottelua torjuntaprosentilla 88,69 %.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja