Muu urheilu

Ennakko: Super Bowl LVI

11.2.2022. Yksi koko urheilumaailman suurimmista yksittäisistä otteluista, Super Bowl, pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Tuleva Super Bowl on järjestyksessään 56. ja siinä pelaavat Cincinnati Bengals sekä Los Angeles Rams. Lue ennakko alta ja koppaa huipputarjous otteluun!


Kestääkö Ramsin kuuppa vai yllättääkö Bengals?

Tämän vuoden Super Bowlissa Los Angeles Rams pääsee pelaamaan kotikentällään, sillä pyhättönä toimii noin viisi miljardia kustantanut uljas SoFi Stadium. Jälleen tiedossa on sekä urheilu- että viihdetapahtuma vailla vertaa, sillä puoliajalla ottelussa esiintyvät Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J.Blige sekä Kendrick Lamar.

Los Angeles Rams on voittanut Super Bowlin edellisen kerran vuonna 2000. Kyseisen voiton jälkeen Rams on ollut Super Bowlissa kaksi kertaa vuosina 2002 ja 2018, mutta molemmilla kerroilla joukkue koki tappion New England Patriotsille.

Cincinnati Bengals liittyi NFL:ään vuonna 1970 eikä se ole seurahistoriassaan voittanut vielä kertaakaan Super Bowlia. Kyseisessä ottelussa joukkue on ollut aiemmin mukana kaksi kertaa vuosina 1982 ja 1989. 

Cincinnati Bengals on ollut tämän vuoden pudotuspelien suurin sensaatio ja yllättäjä. Cincinnati voitti runkosarjassa AFC Northin, mutta se kaatoi matkalla Super Bowliin kaksi selkeää ennakkosuosikkia Tennessee Titansin sekä Patrick Mahomesin Kansas City Chiefsin. Joukkueen menestys on siinäkin mielessä mieletön asia, että Cincinnati on päässyt ylipäätään villi kortti-kierrokselta jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon viimeksi vuonna 1991. 

Cincinnati on ratkaissut kaksi viimeistä otteluaan potkumaalilla ja 21-vuotias potkaisija Evan McPherson on noussut joukkueen suureksi tähdeksi yhdessä pelinrakentaja Joe Burrowin kanssa. 

Los Angeles Rams voitti runkosarjassa NFC Westin ja pudotuspeleissä joukkue on kaatanut tieltään Arizona Cardinalsin, Tom Bradyn Tampa Bay Buccaneersin sekä San Francisco 49ersin. NFL:n pudotuspelit ovat kokonaisuutenaan olleet tänä vuonna täysin mielipuoliset ja Los Angeles on Cincinnatin tapaan voittanut kaksi viimeisintä otteluaan potkumaalilla.

Ramsin potkaisija Matt Gay on noussut pudotuspeleissä joukkueesta parrasvaloihin yhdessä pelinrakentaja Matthew Staffordin kanssa.

Tämä sinun tulee tietää Super Bowlista

  • Mitä? NFL-liigan 56. finaali, Super Bowl
  • Missä? Ramsin SoFi-stadionilla
  • Milloin? Ottelu alkaa 14.2. klo 01.30 Suomen aikaa
  • Mistä katsoa? V sport urheilu & Viaplay
  • Mitä syödään? Siipiä, burgereita ja/tai nachoja
  • Mitä juodaan? Coors Lightia tai Pirkka-olutta

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja