Jalkapallo

PSG ja Real Madrid vastakkain tiistaina isojen kohtaamisessa

14.2.2022. Helmikuun puoliväli tarkoittaa totutusti futismaailmassa sitä, että Mestarien liiga palaa talvitauolta neljännesvälierien muodossa. Tiistaina nämä karkelot aloitetaan huimalla suurseurojen kohtaamisella, kun PSG saa Pariisissa vastaansa Real Madridin.


Ennakko: PSG – Real Madrid

Real Madrid selvisi pudotuspelivaiheeseen lohkovoittajana alkulohkosta D ennen Interiä, Shakhtar Donetskia ja Sheriff Tiraspolia. Madridin ylpeys voitti alkulohkossa kuudesta ottelustaan viisi maalierolla 14-3. Ranskalaishyökkääjä Karim Benzema teki joukkueensa näistä maaleista viisi.

PSG selvitti oman tiensä jatkoon lohkokakkosena A-lohkosta Manchester Cityn jälkeen. Alkulohkovaiheessa pariisilaiset voittivat kolme ottelua ja pelasivat kaksi tasan. Maaliero joukkueella oli näistä otteluista 13-8. Lionel Messi viidellä maalilla ja Kylian Mbappe neljällä maalilla olivat joukkueen parhaat maalintekijät alkulohkossa. 

PSG johtaa odotetusti Ranskan pääsarjaa 24 kierroksen jälkeen peräti 16 pisteen erolla toisena tulevaan Marseilleen. Pariisilaiset ovat voittaneet kaikki kilpailut mukaan lukien neljä ottelua viimeisestä viidestä. PSG ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtään kotiottelua missään kilpailussa. Joukkue on pelannut tällä kaudella yhteensä 17 kotiottelua ja näiden tulos on 15 voittoa ja kaksi tasapeliä. PSG onnistui muun muassa alkulohkovaiheessa kellistämään Manchester Cityn kotonaan lukemin 2-0.

Real Madrid johtaa niin ikään Espanjan pääsarjaa, mutta ei niin selvällä erolla kuin vastustajansan PSG omaansa. Madridilaiset ovat pelanneet isossa kuvassa oikein mainion kauden, mutta joukkueen johto on kirjoitushetkellä vain neljä pistettä johtuen heidän heikoista viimeaikaisista tuloksista. Real Madrid on onnistunut kaikki kilpailut mukaan lukien voittamaan viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden ja varsinkin hyökkäyspäässä joukkueen tehokkuus on kadonnut totaalisesti. Tähän suurin syy on ollut tärkeimmän yksittäisen pelaajan Karim Benzeman loukkaantuminen ja madridilaisfanit toivovatkin hartaasti sankarinsa paluuta kehiin tiistaina. 

Benzema on missannut Real Madridin kolme edellistä ottelua, mutta on tietojen mukaan todennäköisesti mukana tiistain ottelussa. PSG:n kokoonpanosta puolestaan ovat tiistaina todennäköisesti ulkona Neymar sekä entinen Real Madrid-puolustaja Sergio Ramos.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja