Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Tuukka Raskin upea ura päätökseen

14.2.2022. NHL palasi viime viikolla All Stars-tauon jälkeen normaaliin rytmiinsä. Suomalaisittain isoin uutinen oli Tuukka Raskin lopettamispäätös. Tämä ja kaikki muut viikon päätapahtumat kootusti seuraavassa!

NHL:n viikkokatsaus 8.2.–13.2.

Tuukka Raskin ura ohi

NHL:n suomalaismaalivahti Tuukka Rask joutui viime viikolla lopettamaan uransa 34 vuoden iässä. Rask oli viime kesänä lonkkaleikkauksessa ja suomalainen palasi Boston Bruinsin tolppien väliin tammikuussa. Paluunsa jälkeen Rask ehti pelata seurassa neljä ottelua, joista viimeinen nähtiin 24. tammikuuta.

Kyseisen ottelun jälkeen suomalainen jäi sivuun alavartalovamman takia ja Rask kertoi lopettamispäätöksessään, että hänen toipumisensa lonkkavaivoista ei ole edennyt odotetulla tavalla. 

Rask pelasi koko 564 ottelun NHL-uransa Boston Bruinsin paidassa. Suomalaisvahti voitti urallaan Stanley Cupin keväällä 2011 ja NHL:n parhaaksi maalivahdiksi hänet valittiin kaudella 2013-14.


Huipputarjous suomalaisille:


Kahdelle päävalmentajalle kenkää

Sekä Montreal Canadiens että Edmonton Oilers vaihtoivat päävalmentajaansa kuluneella viikolla. Viime kesän Stanley Cup-finalisti Montrealin kausi on ollut täysi katastrofi ja joukkue on koko sarjan viimeisenä 48 ottelun jälkeen. Montreal vapautti päävalmentajan tehtävistään Dominique Ducharmen ja nimesi hänen tilalleen NHL-legenda Martin St. Louisin, joka muistetaan pelaajana Stanley Cup-voittajana Tampa Bay Lightningin riveistä.

Edmonton antoi puolestaan kenkää kolme vuotta seuraa luotsanneelle Dave Tippettille. Edmonton kamppailee keväällä tiukasti pudotuspelipaikasta Tyynenemeren divisioonassa. Tippettin paikan joukkueen päävalmentajana otti AHL-joukkue Bakersfield Condorsin päävalmentaja Jay Woodcroft

Brad Marchandin pimeäminen

Kohuhyökkääjä Brad Marchandin värikkääseen uraan kirjoitettiin uusi luku keskiviikon vastaisena yönä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Kyseisessä ottelussa Boston Bruins oli ottelun viimeisellä minuutilla kahden maalin tappiolla kun Marchand päätti lyödä nyrkillä päähän Pittsburghin maalivahtia Tristan Jarrya. Tämän päälle hyökkääjä jatkoi sekoiluaan pelikatkolla huitomalla maalivahtia mailalla kasvoihin. 

NHL lätkäisi Marchandille tilanteesta kuuden ottelun mittaisen pelikiellon. 33-vuotias Marchand on ollut tällä kaudella Bostonin tehokkain pelaaja tehopistein 21+28=49.

Broidi


Huipputarjous suomalaisille:


Muita aiheeseen liittyviä juttuja