Jalkapallo

Belgia tarvitsee torstaina voiton Kroatiasta

30.11.2022. Todella mielenkiintoinen F-lohko saatetaan päätökseen torstaina. Kahdessa aiemmassa pelissä heikosti esiintynyt Belgia tarvitsee torstain ottelusta voiton Kroatiaa vastaan. Lue ennakko alta ja poimi lisäjännitystä matsiin huipputarjouksella!


Ennakko: Kroatia – Belgia

F-lohkossa jatkopaikat jaetaan kolmen joukkueen kesken. Kroatia johtaa lohkoa kahden kierroksen jälkeen neljällä pisteellä. Marokko on toisena heikomman maalieron turvin ja Belgia tulee kolmantena kolmella pisteellä. Belgialle ei riitä torstain ottelusta tasapeli, ellei Marokko häviä vähintään neljällä maalilla Kanadalle. Yksi kisojen mestarisuosikeista on todella ahtaalla.

Kroatia aloitti turnauksen maalittomalla tasapelillä Marokkoa vastaan. Kyseisessä ottelussa joukkueen hyökkäyspelaaminen oli heikkoa ja Marokon puolustus kesti loppuun saakka. Kroatian toinen ottelu Kanadaa vastaan alkoi shokilla, kun Alphonso Davies vei kanukit 1-0-johtoon jo toisella peliminuutilla. Kroatian hyökkäyspelaaminen lähti käyntiin ottelun edetessä ja ensimmäiselle puoliajalle joukkue lähti 2-1-johdosta. Kanada pysyi mukana 70 minuuttia kunnes Kroatia karkasi kahden ja lopulta kolmen maalin johtoon loppulukemin 4-1. Kroatian sankareita ottelussa olivat kaksi maalia tehnyt Andrej Kramaric sekä kaksi maalisyöttöä antanut Ivan Perisic. Kroatia on mainion maalieronsa turvin suurin suosikki lohkovoittoon.

Belgia on ollut MM-kisojen suurin floppi. Korkein odotuksin kisoihin saapunut joukkue on hyvin lähellä kotiin lähtöä jo kolmen ottelun jälkeen. Belgian turnaus alkoi voitollisesti Kanadaa vastaan. Kyseisessä ottelussa Belgia ei vakuuttanut, mutta 1-0-voittoon riitti Michy Batshuayin maali. Joukkueen paletti hajosi totaalisesti toisessa ottelussa Marokkoa vastaan. Belgia oli todella vaisu ja Marokko siirtyi erikoistilanteesta johtoon 73. peliminuutilla. Marokko otti ottelusta 2-0-voiton ja löi Belgian todella tiukkaan paikkaan.

Belgian joukkueessa kuohuu. Tähtipelaaja Kevin De Bruyne on antanut medialle vähintäänkin mielenkiintoisia kommentteja joukkueen ikärakenteesta ja erilaisten lähteiden mukaan joukkueen sisällä on tapeltu Marokko-ottelun jälkeen. Joukkueen harmonia on kateissa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Näiden tietojen valossa Belgian jatkopaikka olisi yllätys.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja