Jalkapallo

Serbia ja Sveitsi ratkaisevat perjantaina toisen jatkopaikan

1.12.2022. Alkulohkovaiheen viimeiset ottelut pelataan perjantaina. Turnauksen G-lohkossa Brasilia on jo varmistanut jatkopaikan, joten Serbia ja Sveitsi kamppailevat lohkon kakkossijasta. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Serbia – Sveitsi

G-lohkossa Brasilia on varmistanut jatkopaikan kahdella voitolla kahdesta ottelusta. Kahden kierroksen jälkeen Sveitsi on toisena kolmella pisteellä. Perää pitävät Kamerun ja Serbia yhdellä pisteellä. Serbialla on täten perjantain ottelussa klassinen pakkovoiton paikka.

Joukkueilla on tulinen menneisyys. Serbia ja Sveitsi olivat neljä vuotta sitten MM-kisoissa samassa alkulohkossa. Joukkueiden kohtaamisessa Serbia johti pitkään 1-0, mutta Sveitsi marssi lopulta 2-1-voittoon Granit Xhakan ja Xherdan Shaqirin maaleilla. Sveitsin pelaajat tuulettivat maalejaan provosoivasti maiden historiaan viitaten. Sveitsi meni voitolla jatkopeleihin ohi Serbian. Tämä kohtaaminen tuo paljon tunnetta perjantain otteluun.

Serbia lähti turnaukseen mustana hevosena, mutta esitykset ovat toistaiseksi olleet pettymys. Avausottelussa Brasiliaa vastaan sillä ei ollut mitään mahdollisuutta ja Serbia hävisi ottelun maalein 2-0. Serbian toisesta ottelusta Kamerunia vastaan muodostui toistaiseksi kisojen värikkäin. Serbia otti toisella puoliajalla itselleen 3-1-johdon, joka kuitenkin suli ottelun lopussa kahteen Kamerunin salamamaaliin. Serbia otti johtoasemassa tyhmiä virheitä ja ottelu päättyi tasatulokseen Vincent Aboubakarin ansiosta. Serbian selvä vahvuus on hyökkäyspelaaminen ja epävarmuustekijä on paikoitellen erittäin heikko puolustaminen.

Sveitsille riittää tulevasta ottelusta tasapeli, mikäli Kamerun ei onnistu voittamaan Brasiliaa vähintään kahdella maalilla. Sveitsi on Serbian vastakohta, sillä puolustuspelaaminen on todella vakuuttavaa ja hyökkäyspelaaminen jää usein vajaaksi. Sveitsin tiivis puolustus on erittäin vaikea murtaa kenen tahansa toimesta.

Sveitsin turnaus alkoi tärkeällä 1-0-voitolla Kamerunista. Sveitsille riitti pisteisiin Breel Embolon iskemä maali. Toisessa ottelussa maa jäi Serbian tavoin Brasilian jalkoihin. Sveitsin sinnitteli Brasiliaa vastaan maalittomassa tilanteessa 83. peliminuutille saakka, kunnes Casemiro tykitti pallon voimalla maaliin.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja