Jalkapallo

Argentiina kohtaa neljännesvälierissä Australian

2.12.2022. Jalkapallon MM-kisoissa jatkopelien ensimmäinen kierros käynnistetään lauantaina. Peliään parantanut Argentiina kohtaa neljännesvälierissä kisojen suurimman yllättäjän Australian. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous!


Argentiina – Australia

Argentiina selvisi jatkopeleihin C-lohkon voittajana. Argentiina voitti kolmesta ottelustaan kaksi ja suoritti lohkon maalierolla 5-2. Australia kipusi D-lohkossa toiseksi Ranskan jälkeen. Australia otti Argentiinan tapaan kaksi voittoa maalierolla 3-4.

Argentiinan turnaus on ollut nousujohteinen. Joukkue koki turnauksen avausottelussa shokkitappion Saudi-Arabialle maalein 2-1. Tappion jälkeen Argentiina voitti Meksikon Lionel Messin johdolla maalein 2-0. Turnauksen parhaan ottelunsa joukkue pelasi kolmannessa taistossa Puolaa vastaan. Argentiinan pelaaminen oli vapautunutta ja siinä alkoi olla mestarisuosikin elementtejä. Argentiinan toisen peräkkäisen 2-0-voiton joukkueelle toivat Alexis Mac Allister ja Julian Alvarez. Argentiinan joukkueesta esiin on noussut 21-vuotias Enzo Fernandez. Taitava keskikenttäpelaaja on iskenyt kahteen edelliseen otteluun “tehot” 1+1.

Argentiina on palannut tasolleen kahden peräkkäisen voiton saattelemana. Voitot ovat palauttaneet itseluottamuksen ja tuoneet joukkueen sisälle loistavan meiningin. Argentiina kuuluu jälleen turnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin.

Australia kuului ennakkoon kisojen heikoimpiin joukkueisiin. Joukkueen turnaus alkoi ikävästi, kun Ranska otti heistä avausottelussa selvän 4-1-voiton. Tappion jälkeen Australia pelasi entistä paremmin ja joukkue otti kaksi peräkkäistä 1-0-voittoa Tunisiasta ja Tanskasta. Molemmissa otteluissa Australia oli parempi osapuoli ja eteni ansaitusti aina 16 parhaan joukkoon. Voitoissa joukkuetta yhdisti mieletön taistelu ja yhteen hiileen puhaltaminen. Australialta ei supertähtiä löydy, mutta yhteinäinen joukkue voitti tällä kertaa muun muassa Tanskan tähtinipun. Australian ykköshyökkääjä Mitchell Duke pelaa seurajoukkueessa Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Se antaa perspektiiviä tästä joukkueesta.

Joukkueet ovat kohdanneet historian aikana neljä kertaa. Otteluista kolme on päättynyt Argentiinan voittoon ja yksi on päättynyt tasan. Argentiina lähtee otteluun todella suurena ennakkosuosikkina, mutta onko Australian yllätykset vielä ohi?

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja