Jalkapallo

Liverpool suursuosikkina Mestarien liigan välieriin

26.4.2022. Mestarien liigassa toinen välieräpari on Liverpool–Villarreal. Liverpool pääsee aloittamaan otteluparin kotonaan Anfield Roadilla ja on täten tulevaan otteluun suuri ennakkosuosikki. Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä matsiin!


Ennakko: Liverpool – Villarreal

Liverpool selvitti tiensä välieriin viihdyttävästä otteluparista Benficaa vastaan yhteismaalein 6-4. Ensimmäisellä kierroksella Liverpool kaatoi puolestaan Interin yhteismaalein 2-1. Villarreal on ollut puolestaan keväällä sarjan sensaatio, sillä joukkue on kaatanut selvästä altavastaajan roolista toistaiseksi sekä Juventuksen että Bayern Münchenin. Bundesliigan mestarin piskuinen Villarreal kaatoi puolivälierissä sensaatiomaisesti yhteismaalein 2-1.

Liverpool liitää parhaillaan kaikki kilpailut mukaan lukien kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa, jonka aikana joukkue on ottanut kahdeksan voittoa. Lisäksi näissä otteluissa Liverpool on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana kuusi kertaa. Liverpool kamppailee parhaillaan tiukasti Valioliigan mestaruudesta yhdessä Manchester Cityn kanssa. Valioliigassa joukkue on voittanut kaksi edellistä otteluaan yhteismaalein 6-0 ja viimeisen 15 ottelun otanta on 38 pistettä maalierolla 35-7.

Villarreal ponnistaa Mestarien liigan välieriin noin 50 000 asukkaan kokoisesta Vila-realin kaupungista. Joukkue on ollut Mestarien liigan välierissä kerran aikaisemmin, keväällä 2006. Viime keväänä Villarreal voitti Eurooppa-liigan finaalin Manchester Unitedia vastaan. Joukkue on kaikki kilpailut mukaan lukien viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Villarreal on ottanut La Ligassa kaksi peräkkäistä voittoa yhteismaalein 4-1. La Ligan sarjataulukosta joukkue löytyy “vasta” sijalta seitsemän.

Joukkueet ovat toistaiseksi päästäneet Mestarien liigassa saman verran maaleja (11), mutta ero näiden kahden välille syntyy hyökkäyspään tehokkuudessa. Liverpool on tehnyt sarjassa kahdeksaan otteluun yhteensä 25 maalia, kun taas Villarreal on onnistunut maalinteossa yhteensä 18 kertaa. Liverpool tuleekin lähtemään tähän ottelupariin pallonhallinnan ja hyökkäyspelaamisen kautta, kun taas Villarrealin tulee puolustaa erittäin tiiviisti varsinkin ensimmäisessä osaottelussa keskiviikkona.

Liverpoolin Mohamed Salah on sarjan maalipörssissä neljäntenä kahdeksalla osumalla. Villarrealin paras maalintekijä on ollut hollantilainen Arnaut Danjuma kuudella osumalla. Molemmat joukkueet pääsevät tulevaan otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ilman suurempia loukkaantumisia.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja