Jalkapallo

Mestarien liiga: jättiläiset iskevät yhteen Madridissa

5.4.2021. Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät todellisella herkkupalalla, kun Real Madrid ja Liverpool kohtaavat Madridissa. Kummankaan joukkueen kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja menestystoiveet lepäävät eurokentillä. Kumpi juhlii tiistai-iltana? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Kaksikymppiä Real Madridille tai Liverpoolille tuo yli 15O euroa

Broidi ja Unikrn tarjoilevat maukkaan tarjouksen otteluun. Näin nappaat huippukertoimen suosikkisi voitolle:

  1. Siirry Unikrnille ja avaa pelitili tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa, niin saat 6O euroa pelirahaa
  3. Lyö koko kuusikymppiä Realin tai Liverpoolin voitolle (6O x 2.6O*)
  4. Jos valitsemasi joukkue voittaa, sinä voitat 156 euroa!

*Sekä Real Madridin että Liverpoolin voiton kerroin on artikkelin julkaisuhetkellä 2.6O.


Joukkueiden kurssit nousussa

Real Madridin kausi on ollut kivikkoinen ja haasteita on riittänyt. Silti se kamppailee edelleen La Ligan ja Mestarien liigan voitoista.

Real on tullut tunnetuksi erityisesti äärimmäisen kovana joukkueena eurokentillä: valkoiset voittivat Mestarien liigan peräti neljästi vuosina 2014-18. Viime kausina on tosin tullut lunta tupaan: kahtena edellisenä sesonkina tuli lähtö jo pudotuspelien avauskierroksella Manchester Cityn ja Ajaxin käsittelyssä. Nyt joukkue selvitti tuon kiven, kun se kaatoi Atalantan lopulta yhteismaalein 4-1. 

Espanjalaiset pääsevät Liverpoolin kimppuun varsin hyvistä asetelmista: alla on kymmenen tappiottoman ottelun putki, vaikka erityisesti puolustuspelin kanssa onkin ollut haasteita.

Real onnistui pitämään lauantaina nollan Eibaria vastaan, mutta tätä ennen joukkue päästi takaiskun viidessä matsissa putkeen. Erityisen isoja murheita valkoisille tuo Sergio Ramosin loukkaantuminen maajoukkuetauolla, sillä kapteeni on muutaman viikon sivussa pelikentiltä.

Hyökkäyspelikään ei ole ollut täyttä ilotulitusta, mutta Real on jäänyt edellisessä 24 pelissään maaleitta vain kertaalleen. Varsinkin maaliskuun pelaajaksi La Ligassa valittu Karim Benzema on ollut väkevässä vireessä ja viimeistellyt edelliseen viiteen peliin seitsemän maalia. Ranskalainen on iskenyt pääsarjassa yhteensä 18 täysosumaa, kun joukkueen toiseksi parhaalla maalintekijällä on kasassa viisi osumaa – tämä kuvastaa miehen merkitystä Realille.

Helppoa ei ole ollut Liverpoolissakaan kuluvalla kaudella. Joukkue on jäänyt jo aikoja sitten mestaruustaistelusta ja majailee tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena. Jürgen Kloppin suojatit taistelevat lähinnä europeleihin oikeuttavista paikoista.

Kokonaisuudessaan Poolin sesonki on ollut tahmea ja loukkaantumisten sävyttämä. Pelkästään kuluvan vuoden puolella se on hävinnyt muun muassa Brightonille, Fulhamille sekä Burnleylle, kun taas koko viime kaudella se jäi Valioliigassa pisteittä kolmesti. 

Vaikka Liverpoolin kausi on ollut haastava, niin Mestarien liigassa se näytti kyntensä: joukkue voitti alkulohkonsa ja kaatoi pudotuspelien avauskierroksella RB Leipzigin yhteismaalein 4-0. Pool matkaa Madridiin kolmen ottelun voittoputkessa, kun se on kukistanut Leipzigin, Wolvesin ja Arsenalin yhteismaalein 6-0.

Tiistaina nähdään kahden jättiläisen mielenkiintoinen kohtaaminen. Molempien joukkueiden kansalliset sarjat ovat menneet alakanttiin, joten panokset ovat varmasti huipussaan europelien puolella. 

Lähtökohdat ottelupariin ovat tasaiset, mutta Realin kannalta on kriittistä saada avausosasta hyvä tulos – ja käytännössä tämä tarkoittaa vain voittoa. Kotijoukkue onkin tiistaina hienoinen suosikki ja valkoisten osalta katseet kohdistuvat erityisesti loistavassa iskussa olevaan Benzemaan. Liverpool on tällä kaudella harvinaisen haavoittuvainen, vaikka vire onkin hieman parantunut viime aikoina.


Futisfani? Katso kaikki otteluennakot ja -artikkelit täältä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja