Jääkiekko

Pelivihje: Ottawa Senators – Florida Panthers 28.11.

27.11.2023. Ottawassa avataan uusi NHL-viikko runsasmaalisin ja tasaisin odotuksin.

Vahvuudet hyökkäyksessä

Senators aloittaa marraskuun viimeisen viikon itäisen konferenssin toiseksi viimeiseltä sijalta. Pistekeskiarvolla mitattuna alkukausi ei sentään ole ollut näin huono, vaan kyse on muita vähemmän pelatuista peleistä. Konferenssi on kokonaisuudessaan äärimmäisen tasainen: Columbus on ainoana joukkueena vetänyt alle pisteen ottelua kohti.

Ottawan suurin vahvuus on jo viime kaudelta tutusti hyökkäyspelaaminen. Kaksi ylintä ketjua ovat laadukkaita Tim Stützlen ja Brady Tkachukin johdolla. Maalivahtipeli on myös parantunut Joonas Korpisalon tulon ansiosta. Tästä pelistä Korpisalo saattaa olla sivussa loukkaantuneena. Jo pidempään itseään parannellut franchise-puolustaja Thomas Chabot on varmuudella sivussa.   

Yllättäviäkin onnistujia

Florida selätti potentiaalisen kriisin ja suoriutui hienosti loka-marraskuusta avainpelaajien loukkaantumisista huolimatta. Nyt joukkue on oleellisilta osin terve ja hyvässä positiossa Atlantin divisioonan kakkospaikalla.

Erityisesti Aleksander Barkov ja Sam Reinhart suorittivat runkosarjan ensimmäisen neljänneksen huipputasolla. Tehoja on tullut myös joiltakin yllättäviltä nimiltä kuten peliään hyökkäävämmäksi muuttaneelta puolustajalta Niko Mikkolalta. Kokeneemmista pelaajista Oliver Ekman-Larssonista on nähty uudessa seurassa enemmän parhaiden pelivuosien painokselta näyttävä OEL.

Ottawasta pikkubetsi viikon alkuun

Molempien joukkueiden vahvuudet ovat ensisijaisesti hyökkäyspäässä. Pelin lähtökohta on siksi erittäin runsasmaalinen, mikä näkyy melko lailla oikein kertoimissa. Joukkuepuolelle sen sijaan saamme vedon Ottawan menestyksen puolesta.

Senators on arvioni mukaan ohut suosikki, vaikka Korpisalon sijaan maalilla aloittaisi kakkosmaalivahti Anton Forsberg. Vedonlyöntimarkkina näkee asetelman tällä hetkellä toisin, ja ComeOn tarjoaa Ottawalle kertoimen 2,03 kohteeseen ”Tasan ei vetoa”. Suoralla kotivoitolla veto siis osuu ja tasapelillä panos palautuu. Pikkubetsi on tässä kohtaa paikallaan, kun Sensin aloittavasta maalivahdista ei ole vielä varmuutta.

Pelataan: Ottawa Senators (Tasan ei vetoa) @ 2.03
Panostaso: 2/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Ottawan voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 28.11.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja