Jääkiekko

NHL:n suomalaiskatsaus: Aho ja Barkov jatkoivat tehokkaina

30.1.2023. NHL:ssä nähdään tällä kaudella enemmän suomalaisloistoa kuin koskaan aikaisemmin. Broidi listaa joka maanantai yhteen menneen viikon merkittävimmät suomalaistapahtumat!

Ahon huima maalivire

Sebastian Aho viimeisteli viime viikolla kolmeen Carolinan otteluun yhteensä neljä maalia. Suomalaistaituri pelaa NHL:ssä neljän ottelun mittaisessa maaliputkessa. Neljän edellisen ottelun aikana Aho on tehnyt huimat seitsemän maalia ja viimeisen 13 ottelun aikana hyökkääjä on tehnyt yhteensä kymmenen maalia. Kymmenestä maalista kolme on tullut alivoimalla ja kuusi tasakentällisin. Aho on juuri nyt yksi NHL:n kuumimmista maalintekijöistä.

Aho on ollut tällä kaudella suomalaispelaajista toiseksi paras maalintekijä ja neljänneksi paras pistemies. Professori on iskenyt tällä kaudella 42 otteluun tehopisteet 21+23=44. Aho saavutti viime viikolla 200 maalin rajan omalla NHL-urallaan. Aho oli kaikkien aikojen kymmenes suomalaispelaaja, joka saavutti 200 maalin rajapyykin NHL:ssä.

Barkovin pisteputkelle jatkoa

Ahon lisäksi Aleksander Barkov on äitynyt hurjaan vireeseen. Barkov pelaa tällä hetkellä hurjassa 11 ottelun mittaisessa pisteputkessa, jonka aikana hyökkääjä on takonut taululle tehopisteet 5+12=17. Ainoastaan Connor McDavidilla on käynnissä suomalaista pidempi pisteputki (12 ottelua). Viime viikolla Barkov iski kolmeen otteluun tehopisteet 1+5=6.

Hyökkääjälle viikon kohokohta oli 4-3-jatkoaikavoitto Bostonista. Kyseisessä ottelussa Barkov iski tehopisteet 1+2 ja tasoitti ottelun varsinaisella peliajalla vain kolme sekuntia ennen loppua. Barkov on ollut kauden toiseksi tehokkain suomalaispelaaja tehopistein 14+33=47. 

Donskoin ura vaakalaudalla

30-vuotias Joonas Donskoi teki toissa kaudella Coloradolle 17 maalia ja viime kaudella hän iski Seattlelle 22 tehopistettä 75 otteluun. Tällä kaudella hyökkääjä ei ole pelannut otteluakaan. Julkisuudesta kadonnut hyökkääjä avasi omaa tilannettaan menneellä viikolla Raahen Seudulle.

Donskoi pelasi harjoituskaudella jääkiekkoa neljän erän verran, kunnes hän törmäsi oman pelaajan kanssa ja löi päänsä jäähän. Hyökkääjän uraa ovat varjostaneet todella ikävästi aivotärähdykset, sillä viimeisin tapaus oli jo uran seitsemäs. Donskoin paluusta kaukaloon ei ole vielä mitään tietoa ja ura on vaakalaudalla.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

LISÄJÄNNITYSTÄ PELEIHIN?Muita aiheeseen liittyviä juttuja