Jääkiekko

Lukko haastaa Tapparan Nokia Arenalla

9.3.2022. Torstaina Liigassa pelataan yksi ottelu Tapparan ja Lukon kesken. Raumalaiset ovat hallinneet viimeisimpiä kohtaamisia kirvesrintoja vastaan. Jatkuuko sama meno myös torstain TV-ottelussa?

Ennakko: Tappara – Lukko

Tappara on tiistain kierroksen jälkeen Liigassa toisena Ilveksen perässä pistekeskiarvolla 1,85. Lukko on puolestaan seitsemäntenä pistekeskiarvolla 1,61. Tuleva kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas. Tappara hakee vielä kauden ensimmäistä voittoaan Lukosta, sillä aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Lukon voittoihin yhteismaalein 7-5.

Tappara ja Lukko kohtasivat toisensa viime keväänä välierissä, jolloin raumalaiset marssivat finaaleihin voitoin 3-1. Nämä kohtaamiset mukaan luettuna Lukko on voittanut neljä joukkueiden edellistä kohtaamista yhteismaalein 12-6.

Tappara aloitti oman kolmen ottelun viikkonsa tiistaina shokkitappiolla Sportia vastaan. Nokia Arenalla käydyssä ottelussa Sport oli suuri altavastaaja, joka saapui otteluun vain kolmella kentällisellä pelaajia. Vaasalaiset tekivät ottelussa hurjan määrän töitä, joka palkittiin sensaatiomaisella vierasvoitolla lukemin 2-3. Tapparalle kyseinen kotitappio oli vasta kauden toinen varsinaisella peliajalla Nokia Arenalla pelatessa. Edellisen ja ainoan kerran näin oli tapahtunut aiemmin uuden areenan avajaisviikonloppuna Ilvestä vastaan 3. joulukuuta. Tappara oli ennen tiistain tappiota kerännyt pisteitä 13 kotiottelussa peräkkäin.

Lukolle otteluiden voittaminen on tuottanut viime aikoina suuria ongelmia. Joukkue pelaa jatkuvasti tasaisia otteluita, joita se ei vain saa käännettyä itselleen. Edellisestä kahdeksasta ottelustaan Lukko on onnistunut voittamaan vain kaksi, joista vain yksi on tullut varsinaisella peliajalla. Vieraissa Lukolla on käynnissä viiden ottelun mittainen tappioputki. 

Raumalaiset aloittivat kolmen ottelun viikkonsa niin ikään tiistaina kotona Ilvestä vastaan. Kyseisessä ottelussa Lukko menetti johtoasemansa käsittämättömästi ottelun lopussa. Lukko hallitsi ottelua selvästi toisesta erästä eteenpäin ja kaikki näytti heidän suhteen hyvältä ajassa 48.43. Silloin Scott Pooley oli vienyt joukkueensa viiden minuutin mittaisella ylivoimalla johtoon. Ilves kuitenkin osoitti sitkeytensä nousemalla ensin alivoimalla tasoihin ja lopulta ohi ajassa 53.49 Dominik Masinin rangaistuslaukausmaalilla.


Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja