Jalkapallo

Manchester City ja Tottenham kohtaavat jälleen

3.2.2023. Valioliigan viikonloppu huipentuu sunnuntai-iltana, kun sarjakakkonen Manchester City matkaa Tottenhamin vieraaksi Pohjois-Lontooseen. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi 19.1. Cityn 4-2-kotivoittoon. Hyödynnä jopa satasen ilmaisveto sunnuntain matsiin!


Ennakko: Tottenham – Manchester City

Spurs ja City kohtasivat toisensa hiljattain, kun joukkueet pelasivat pari viikkoa sitten Valioliigan 7. kierroksen rästiottelunsa. Etihad Stadiumilla pelattu matsi oli varsin eriskummallinen, sillä Tottenham siirtyi puoliajalla 2-0-vierasjohdossa. Toisella puoliajalla kotijoukkue kuitenkin käänsi pelin täydellisesti päälaelleen ja nappasi vaikuttavan 4-2-voiton.

Spursin maaleista tuossa ottelussa vastasivat Dejan Kulusevski ja Emerson Royal. Man Citylle maalasivat Erling Haalandin lisäksi maailmanmestari Julian Alvarez ja kahdesti osunut Riyad Mahrez.

Sunnuntain kamppailuun lähdetään hyvin selkeistä lähtökohdista: Manchester City on selvä suosikki voittoon myös vieraskentällä (kerroin noin 1,75). Tottenhamin voitolle sen sijaan tarjotaan 4,50 luokkaa olevia kertoimia.

Joukkueiden viiden edellisen kohtaamisen otannalla voito ovat Manchesterin sinisten hyväksi 3-2. Miten käy sunnuntai-iltana?


Ennakko: Manchester City – Tottenham

18.1.2023. Manchesterin sininen puoli on saanut purra hammasta alkuviikon, sillä lauantain paikallisottelu Manchester Unitedia vastaan päättyi karvaaseen 2-1-tappioon Old Traffordilla. Harmitusta City-leirissä lisää entisestään se, että joukkue siirtyi derbyssä Jack Grealishin toimesta 0-1-johtoon 60. peliminuutilla.

United kuitenkin käänsi pelin Bruno Fernandesin ja Marcus Rashfordin maaleilla. Brunon maali aiheutti kovaa keskustelua, koska paitsioasemassa ollut Rashford näytti vaikuttavan selvästi pelin kulkuun.

Man City tarvitsee torstain ottelusta ehdottomasti voiton. Joukkue on jäänyt sarjakärki Arsenalista jo 8 pisteen päähän. Supertähti Erling Haaland hamuaa varmasti paluuta maalien makuun, sillä norjalaishärkä on jäänyt maaleitta kolmessa edellisessä ottelussaan.

Toinen Pohjois-Lontoon suurseura, Tottenham, on huomattavasti Cityä suuremmassa ahdingossa. Joukkue on sarjataulukossa viidentenä, mutta joukkueen peliesitykset eivät missään nimessä puolla Mestarien liigaan selviytymistä. Joukkueen hyökkäyspeli on aivan liikaa kapteeni Harry Kanen varassa.

Valonpilkahduksiakin on: Spursilla on ollut tällä kaudella loistava kyky tulla takaisin peliin surkean ensimmäisen puoliajan jälkeen. Ollapa kärpäsenä katossa, kun Antonia Conte ruoskii pelaajansa iskuun ennen toista nelivitosta…

Manchester City lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta toisaalta Cityn pallonhallinta sopii Spursin vastahyökkäyspelaamiseen loistavasti. Kaikki on siis torstai-iltana Etihadilla mahdollista.

Viime kaudella Tottenham nappasi Cityltä täydet kuusi pistettä voittaen kotikentällä 1-0 ja vieraissa 3-2.


Muita aiheeseen liittyviä juttuja