Jalkapallo

Löysältä Hollannilta puuttuu Gullit

EM-kisojen neljännesvälierät jatkuvat tänään kahdella ottelulla. Päätin pureutua alkuillasta Romaniaa vastaan pelaavan Hollannin hyökkäyspään pelaajistoon – onhan se nyt aika hajuton ja mauton, eikö?

Hyökkäys kuin kädenlämpöinen jauhomakkara

Kaikki valveutuneet futisniilot muistavat Hollannin takavuosien tähtiloiston. Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Wesley Snejder, Marco van Basten, Ruud Gullit, Marc Overmars, Dennis Bergkamp… Listaa voisi jatkaa läpi juhannuksen, mutta pitäähän ne makkaratkin ehtiä grillaamaan.

Takaisin asiaan. Mitä on tapahtunut Hollannin tähtitehtaalle? Tänä päivänä hyökkäyksestä löytyy aikamoisia muniinpuhaltelijoita, kuten Wout Weghorst ja Danyell Malen to name a few.

Älä käsitä väärin. Myös edellämainitut ovat piinkovia ammattilaisia, mutta vertaankin tässä weghorsteja robbeneihin. Tässä vertailussa käy kuin Pirkka-oluen ja Sandelsin välisessä skabassa – kilpailua ei tarvitse edes aloittaa.

Onko tähtitehdas sittenkin vain muuttanut muotoaan?

Hyökkääjiä parjatessa on hyvä muistaa, että Hollannin puolustuspää on täynnä aivan maailman top-tason tekijöitä. Vai miltä kuulostaa EM-kisajoukkueen puolustuksesta löytyvät Virgil Van Dijk, Matthijs De Ligt, Nathan Ake ja Denzel Dumfries? Kyllä, aikamoisia seppiä maailman absoluuttisella huipulla.

Pelaajiston laatua katsoessa tulee mieleen yksi kysymys: Mitä hollantilaisten jättiseurojen akatemioissa on tapahtunut, että hyökkääjien sijaan sieltä sikiää nykyään huippupuolustajia?

Tiedä häntä, todennäköisesti kyse lienee sattumasta. Itse asiassa kirjoitin tämän artikkelin vain hassunhauskan otsikon takia. Mukavaa kesän jatkoa ja EM-kisahuumaa sinne mökkilaiturille!

Päivän ottelut EM-kisoissa

Klo 19.00
Romania – Hollanti
Klo 22.00
Itävalta – Turkki

Tsekkaa parhaat tarjoukset EM-kisoihin täältä!

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja