Jääkiekko

Jukurit ja Pelicans kohtaavat torstain TV-pelissä

28.9.2022. Torstaina Liigassa pelataan kaksi kamppailua. Subin ilmaispelissä pystyy ihastelemaan Jukurien ja Pelicansin välistä vääntöä. Lue ennakko alta ja koukkaa jopa satasen ilmaisveto!


Ennakko: Jukurit – Pelicans

Tiistain kierroksen jälkeen Jukurit ja Pelicans löytyvät sarjan keskikastista. Jukurit on seitsemän ottelun jälkeen sarjassa kahdeksantena yhdeksällä pisteellä. Pelicans on kerännyt kuudesta ottelusta saman pistemäärän ja on sarjassa mikkeliläisten perässä yhdeksäntenä.

Viime kauden sensaatiojoukkue Jukurit aloitti uuden kauden hapuillen kolmella peräkkäisellä tappiolla. Toisella peliviikolla joukkue sai tekemisestä kiinni kahdella peräkkäisellä voitolla Ässistä ja Lukosta. Jukurit otti kauden kolmannen voittonsa tiistaina vieraista HPK:ta vastaan. Mikkeliläisten maaliero seitsemään otteluun on 19-19.

Jukurien joukkueesta esiin on noussut uusi kapteeni Juhamatti Aaltonen. 37-vuotias taikuri siirtyi viime kauden jälkeen Oulusta Mikkeliin ja hänet lyötiin heti isoon rooliin avausvaihdoista lähtien. Aaltonen on nauttinut roolistaan ja kokenut pelaaja majailee tiistain jälkeen sarjan pistepörssissä neljäntenä tehopistein 4+3=7. Aaltonen on edelleen todella nopea pelaaja ja hänen pelisilmä sekä maalintekotaidot ovat tämän sarjan eliittiä. Aaltonen kannattaa ottaa seurantaa torstain kamppailussa.

Pelicans on kärsinyt todella paljon loukkaantumisista harjoituskaudesta lähtien. Tällä hetkellä joukkueen riveistä ovat sivussa neljä puolustajaa Peter Andersson, Toni Utunen, Aleksi Varttinen ja Matias Rajaniemi sekä isolla hypellä Lahteen saapunut Jonas Enlund. Olosuhteisiin nähden Pelicansin alkukausi on sujunut mallikkaasti. Kuudesta ottelusta joukkue on ottanut kaikki kolme voittoaan kotikaukalossa. Kotona lahtelaiset ovat kaataneet Ilveksen, SaiPan ja KalPan yhteismaalein 10-4. Vieraissa joukkueella on puolestaan ollut vaikeampaa. Pelicans on kokenut kolme vierastappiota TPS:lle, Lukolle ja Kärpille yhteismaalein 4-7.

Lahtelaisten suurin tähti alkukauteen on ollut Joni Ikonen. 23-vuotiaalla hyökkääjällä on alla rikkonaisia kausia, mutta Lahdessa pelaaminen on lähtenyt rullaamaan välittömästi. Viime kaudella SM-pronssia Ilveksen kanssa voittanut Ikonen on Pelicansin paras pistemies tehopistein 5+1=6. Ikosen maalimäärä on yli kolmasosa joukkueen kokonaismaalimäärästä. 

Viime kaudella joukkueiden kaikki neljä kohtaamista päättyivät vierasvoittoihin. Torstain jännitysnäytelmä on nähtävissä Sub-kanavalta studion kera klo 18.00 alkaen!

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja