Jääkiekko

Ilves ja Kärpät Liigan kärkikamppailussa

26.9.2022. Liigassa pelataan tiistai-iltana neljän ottelun kierros. Nokia Arenalla sarjan kärkikamppailussa kohtaavat Ilves ja Kärpät. Lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous Liiga-kierrokselle!


Ennakko: Ilves – Kärpät

Kahden ensimmäisen peliviikon jälkeen Ilves johtaa Liigaa 14 pisteellä kuudesta ottelusta. Sarjassa toisena on kaksi ottelua vähemmän pelannut Kärpät 11 pisteellä. 

Ilveksen viiden ottelun mittainen voittoputki kauden alusta alkaen katkesi viime lauantaina vieraissa Pelicansia vastaan. Perjantaina Ilves otti viidennen peräkkäisen voittonsa paikallisvastustaja Tapparaa vastaan maalein 3-0 ja lauantaina vuorossa olikin voimakas ulospuhallus. Ilves sortui Pelicansia vastaan jäähyilyyn ja lahtelaiset rokottivat ylivoimalla kolme kertaa. Pelicansin voittolukemat olivat lopulta tylyt 5-1. Kotona Ilves on voittanut kaikki kolme otteluaan maalierolla 8-1. Ilveksen maaliero ensimmäisistä otteluista on 16-9. Ilveksen kokenut Petri Kontiola on pistepörssissä neljäntenä tehopistein 2+5.

Kärpät on kulkenut neljä ensimmäistä ottelua voitosta voittoon. Kärpät aloitti oman kautensa voitoilla Pelicansista ja Tapparasta. Viime viikolla oululaiset ottivat kaksi voittoa lisää Sportia ja HPK:ta vastaan. Kärppien maaliero kauden ensimmäisiin otteluihin on 14-4. Kärpät on vakuuttanut sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Kärpät on päästänyt kolmeen edelliseen otteluun vain kaksi maalia ja on itse tehnyt jokaisessa ottelussa vähintään kolme maalia. Kärpistä neljään tehopisteeseen ovat yltäneet entiset Jokerien pelaajat Teemu Turunen, Julius Junttila ja Tommi Kivistö

Tiistain ottelusta kehkeytyy kahden kuuman maalivahdin välinen taistelu. Ilveksen maalivahti Marek Langhamer on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua kovalla torjuntaprosentilla 96,81 %. Tshekki on päästänyt selkänsä taakse 0,73 maalia per ottelua. Kärppien Joel Blomqvist on niin ikään voittanut kaikki kolme aloittamaansa ottelua torjuntaprosentilla 95,52 %. Nuori tulevaisuuden tähti on päästänyt oman selkänsä taakse 0,99 maalia per ottelu. Kumpi maalivahdeista pitää voittoputkensa elossa?

Tiistain kamppailu toimii revanssina viime kevään puolivälieristä. Viimeisimmissä pudotuspeleissä nämä joukkueet kävivät tiukan seitsemän ottelun mittaisen sarjan, joka lopulta kääntyi Ilvekselle voitoin 4-3. Viime kauden 11 kohtaamisesta Ilves vei lopulta kahdeksan.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja