Jääkiekko

Tappara ja Kärpät kohtaavat torstain huippuottelussa

16.11.2022. Torstaina Liigassa pelataan vain yksi, mutta sitäkin kuumempi ottelu, kun Tappara ja Kärpät iskevät yhteen Nokia Arenalla. Kumpi joukkue palaa maajoukkuetauolta voitollisena? Lue ennakko alta, valitse suosikkisi ja nappaa huippukerroin otteluun!


Ennakko: Tappara – Kärpät

Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen Tappara on sarjassa neljäntenä 37 pisteellä. Kärpät on sarjassa kuudentena kolmen pisteen päässä kirvesrinnoista.

Tappara päätti syyskauden kolmen ottelun mittaiseen voittoputkeen. Voittoputken aikana SaiPa, Sport ja Lukko kaatuivat yhteismaalein 7-4. Viimeisestä kymmenestä ottelusta Tappara on voittanut peräti kahdeksan ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä. Tämä tekee Tapparasta Liigan parhaan joukkueen viimeisen kymmenen ottelun otannalla. Tappara otti varaslähdön maajoukkuetauolta tiistaina CHL-ottelussa Davosia vastaan. Sen ottelun joukkue voitti Sveitsissä niukasti maalein 1-0 Petteri Puhakan osumalla. Tappara pelaa torstaina ensimmäisen kotiottelunsa viimeiseen kuukauteen. Tien päällä reissannut Tappara on pelannut Liigassa seitsemän vierasottelua peräkkäin.

Tapparan Jori Lehterä on Liigan pistepörssissä viidentenä tehopistein 2+17=19. Maajoukkuetauolla seura sai todella huonoja uutisia, kun Leijonissa mukana ollut Waltteri Merelä on ikävän loukkaantumisen takia sivussa kevääseen saakka. Tauon aikana joukkueen kokoonpanoon on puolestaan palannut puolustaja Valtteri Kemiläinen

Kärpille maajoukkuetauko tuli hyvään aikaan. Oululaiset olivat ennen taukoa alavireisiä ja viimeisestä neljästä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden ja senkin vasta voittomaalikilpailun päätteeksi. Edellisen kerran Kärpät on juhlinut varsinaisen peliajan jälkeen 25. lokakuuta. Kärpät on tehnyt tällä kaudella Liigassa toiseksi eniten maaleja Ilveksen jälkeen.

Kärpistä 15 tehopisteeseen ovat yltäneet Ville Leskinen (6+9) ja Teemu Turunen (6+9). Kärppien maalivahtiosasto on aivan sarjan eliittiä varsinkin, kun Joel Blomqvist palasi mukaan kokoonpanoon juuri ennen maajoukkuetaukoa. Blomqvist on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua torjuntaprosentilla 90,57 %.

2010-luvun kiistakumppanit kohtasivat ensimmäisen kerran 17. syyskuuta. Silloin Oulussa pelatussa ottelussa Kärpät oli parempi maalein 3-0. Kotijoukkueen sankareina häärivät silloin Marko Anttila tehopistein 1+1 ja Blomqvist 23 torjunnalla.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja