Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Floridan suomalaiset ilmiliekeissä

31.1.2022. Kuluneella viikolla sarjan kärkiseurat Florida Panthers ja Colorado Avalanche jatkoivat voittokulkuaan kera loistavien suomalaisonnistumisien. Palataan viime viikon parhaimpiin paloihin seuraavassa!

NHL:n viikkokatsaus 24.–30.1.

Aleksander Barkov ja Anton Lundell

Florida pelasi kuluneella viikolla kolme ottelua, joista se voitti jokaisen. Viikon kuumimpia suomalaisnimiä olivat Aleksander Barkov ja Anton Lundell, jotka pelasivat kolmen tehopisteen viikon mieheen. 26-vuotias Barkov teki kolmeen otteluun tehopisteet 2+1 nousten samalla urallaan 500 tehopisteen merkkipaaluun NHL:ssä.

Barkov on historian 12. suomalainen, joka on pystynyt kyseiseen temppuun. Anton Lundell teki puolestaan tehopisteet 1+2 nousten tulokkaiden pistepörssissä jo viidenneksi tehopistein 10+17=27. Tulokkaiden plusmiinus-tilastossa Lundell on kärjessä lukemalla +20.

Lisäksi Floridan kanadalaishyökkääjä Jonathan Huberdeau nousi NHL:n pistepörssin kärkeen ohi Leon Draisaitlin tehopistein 17+45=62.


Jännitystä pelikatkoille?


Teräsmies Yandle

Philadelphia Flyersin 35-vuotias puolustaja Keith Yandle teki viime viikolla NHL-historiaa ottelussa New York Islandersia vastaan. Yandlelle kyseinen ottelu oli 965. peräkkäinen, mikä teki hänestä eniten peräkkäisiä NHL-otteluita pelanneen pelaajan.

Yandlen kyseinen putki alkoi kaudella 2008-09 eikä mikään loukkaantuminen, koronatartunta tai koronakaranteeni ole onnistunut pysäyttämään vieläkään tätä miehen uskomatonta putkea. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Montreal Canadiensissa 70-luvulla pelannut Doug Jarvis.

Uskomaton Colorado

Colorado voitti Buffalon maanantain vastaisena yönä 4-1 ja kyseinen voitto oli joukkueelle jo kymmenes peräkkäinen. Tätäkin huimempi putki joukkueella on menossa kotiotteluissa, sillä Colorado on voittanut kaikki 18 edellistä kotiotteluaan Ball Arenalla.

Edellisen kerran Colorado on hävinnyt kotona 4. marraskuuta ja jäänyt ilman pisteitä 27. lokakuuta. Joukkueen uskomaton voittokulku on nostanut joukkueen kaikista joukkueista NHL:ssä sijalle kaksi ja Läntistä konferenssia Colorado hallitsee viiden pisteen erolla seuraavaan.

Mikko Rantanen teki Coloradon neljään otteluun viime viikolla tehopisteet 2+3 Nathan MacKinnonin loukkaantumisesta huolimatta.


Jännitystä pelikatkoille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja