Jääkiekko

Tappara taistelee CHL:n finaalipaikasta

31.1.2022. Tapparalla on tiistai-iltana edessä kauden toistaiseksi merkittävin ottelu, kun Nokia Arenalla panoksena on paikka CHL:n finaaliin. Välieräsarjaa Red Bull Müncheniä vastaan ollaan siirretty jo useampaan otteeseen ja tiistain ottelupari ratkeaakin yhden ottelun lopputuloksella.


Ennakko: Tappara – Red Bull München

Tapparan ja Red Bull Münchenin välinen välieräsarja oli tarkoitus pelata ensimmäisen kerran 4. ja 11. tammikuuta, mutta silloin nämä ottelut peruttiin saksalaisjoukkueen jouduttua viranomaisten toimesta karanteeniin. Yhdessä ottelussa ratkeava välieräottelu oli aiemmin tarkoitus pelata Tampereella 25. tammikuuta, mutta silloin ottelu peruttiin puolestaan suomalaisten viranomaisten toimesta Tapparan jouduttua karanteeniin.

CHL:n toinen välieräpari ruotsalaisten Röglen ja Frölundan välillä saatiin valmiiksi kolme viikkoa sitten. Tiistaisen ottelun voittajaa odottaa finaalissa SHL:n kärkiseura Rögle.

Tapparalle tuleva ottelu on ensimmäinen karanteenin jälkeen. Edellisen ottelun tamperelaisjoukkue on pelannut Liigassa 18. tammikuuta Sportia vastaan. Parhaimmillaan Tappara oli joulukuun ja tammikuun välisenä aikana yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa, joka on nostanut joukkueen pistekeskiarvon mukaan Liigassa jo sijalle kolme. 

CHL:ssä Tappara on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua, joista se on hävinnyt vain yhden alkulohkossa Skellefteåta vastaan. Pudotuspeleissä joukkueen jalkoihin on toistaiseksi jäänyt ruotsalainen Växjö sekä ranskalainen Rouen. Tapparan paras pistemies tämän kauden CHL:ssä on ollut kokenut Kristian Kuusela tehopistein 0+11.

Red Bull München on pelannut oman karanteeninsa jälkeen Saksan pääsarjassa DEL-liigassa neljä ottelua, joista se on onnistunut voittamaan kolme. Sarjataulukossa joukkue on sarjan neljäntenä. München pelasi CHL:ssä samassa alkulohkossa finaalijoukkue Röglen kanssa jääden toiseksi.

Pudotuspeleissä joukkue on pudottanut toistaiseksi sveitsiläisen Fribourgin sekä suomalaisen Rauman Lukon. München on tällä kaudella onnistunut voittamaan kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Joukkueen kaksi tappiota tulivat alkulohkovaiheessa Röglelle ja EV Zugille.

München on ollut CHL:ssä tällä kaudella yhden ketjun joukkue. Trevor Parkesin, Ben Streetin ja Frederik Tiffelsin johtama hyökkäyskentällinen on tehnyt tällä kaudella joukkueen kymmeneen otteluun tehopisteet 17+22=39.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja