Jalkapallo

Top 5: MM-kisojen hienoimmat maalit

23.12.2022. Argentiina juhlii jalkapallon maailmanmestaruutta. Kisat olivat pelillisesti upeat ja otteluissa nähtiin paljon hienoja maaleja. Tässä artikkelissa listataan kisojen viisi upeinta osumaa.

1. Wout Weghorst, Hollanti

Jalkapallon MM-kisoista finaalin lisäksi mieleenpainuvin ottelu oli Argentiinan ja Hollannin välinen puolivälierä. Kyseisessä ottelussa Hollanti nousi tasoihin kahden maalin tappioasemasta. Hollanti tuli tasoihin vasta lisäajan 11. peliminuutilla. Maali syntyy nerokkaasta ja häikäisevästä vapaapotkukuviosta. Kaikki odottivat, että vapaapotku lauotaan suoraan, mutta Hollannin pelaaja syöttääkin pallon muurin viereen isokokoiselle Wout Weghorstille. Hän lakaisee pallon kärkkärillä verkkoon. Todella upea kikka ja mihin paikkaan!

2. Josko Gvardiol, Kroatia 

MM-kisojen pronssiottelu päättyi Kroatian voittoon. Pronssiottelusta päällimmäisenä mieleen jäi Kroatian upea avausmaali. Kroatia iski maalinsa Hollannin tapaan upean vapaapotkukuvion päätteeksi. Vapaapotku pelataan ensin Ivan Perisicin päähän ja hän saa pallon jatkettua hankalasta asennosta Josko Gvardiolille. Pallo tulee rangaistuspotkupisteen kohdille ja puolustaja syöksyy sen upeasti maaliin tolppaa hipoen. Mahtava joukkueena tehty osuma!

3. Vincent Aboubakar, Kamerun

Alkulohkovaiheen hienoin maali nähtiin toisella kierroksella Kamerunin ja Serbian välisessä ottelussa. Serbia johti ottelua parhaimmillaan 3-1, mutta Kamerun toi kentälle 30-vuotiaan Vincent Aboubakarin. Maalissa hän pääsee juoksemaan linjan taakse ja hassuttaa ensitöikseen yhden puolustajan. Tämän jälkeen jalasta lähtee uskomaton vippi kohti taivasta. Pallo pomppii verkkoon ja tätä kaunokaista muistellaan vielä monen vuoden päästä.

4. Richarlison, Brasilia

Alkulohkovaiheen ensimmäisen kierroksen komeimmasta maalista vastasi Brasilian Richarlison. Hyökkääjä iski 2-0-voitossa molemmat maalit ja niistä jälkimmäinen on upea taidonnäyte. Richarlison ottaa tarkoituksella tai vahingossa pallon haltuun yläilmoihin. Tämän jälkeen hän käännähtää ja ampuu puolittaisella saksipotkulla pallon maaliin. Akrobaattinen maali hivelee silmiä.

5. Julian Alvarez, Argentiina

Argentiina käveli Kroatian yli välierävaiheessa. Ottelun toisella puoliajalla nähtiin magiaa turnauksen parhaalta pelaajalta Lionel Messiltä. Messi lähtee tavaramerkkikuljetukseensa oikealta laidalta. Messi antaa maalissa melkoisen opetuksen nuorelle Kroatian puolustajalle Josko Gvardiolille. Taituri pyörähtää akselinsa ympäri ja vapautuu puolustajan vartioinnista. Tämän jälkeen Messi syöttää Julian Alvarezille, joka nikkaa ottelun kolmannen maalin. Kisojen parhaalta pelaajalta uskomaton esityö.

Broidi


25 EURON ILMAISVETO + 2OO ILMAISKIERROSTAMuita aiheeseen liittyviä juttuja