Jalkapallo

Top 5: jalkapallon MM-kisojen flopit

23.12.2022. Jalkapallon MM-kisat päättyivät sunnuntaina Argentiinan mestaruusjuhliin. Kisat sisälsivät paljon positiivisia yllätyksiä, mutta mukaan mahtui myös isoja pettymyksiä. Tässä artikkelissa listataan turnauksen viisi pahiten flopannutta pelaajaa.

1. Lautaro Martinez, Argentiina

Listan kärkeen on irvokasta laittaa tuore maailmanmestari, mutta mitään muita vaihtoehtoja ei ollut. 25-vuotias Lautaro Martinez teki itsestään kisojen suurimman vitsin lukuisilla hukatuilla maalipaikoilla. Martinez lähti turnaukseen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista maalipörssin voittajaksi, mutta totuus oli jotain aivan muuta. Martinez jäi turnauksessa ilman ainuttakaan maalia.

Martinez on ollut viime vuosina yksi Euroopan pelätyimmistä hyökkääjistä. Muun muassa viime kaudella hyökkääjä teki Interin riveissä 21 Serie A -maalia 35 otteluun. MM-kisoissa Martinez oli avauskokoonpanossa kaksi ensimmäistä ottelua, mutta tämän jälkeen hänen paikkansa vei nuori ja nälkäinen Julian Alvarez. Kaikki päättyi lopulta kauniisti, kun Alvarez teki turnauksessa neljä maalia.

2. Ousmane Dembele, Ranska

Myös toisesta finaalijoukkueesta löytyy rajusti alisuorittanut pelaaja. 25-vuotias Ousmane Dembele oli vahvan Ranskan heikoin lenkki ja tämä tuli karulla tavalla ilmi sunnuntain finaalissa. Finaalissa Dembele muun muassa aiheutti vastustajalle yhden rangaistuspotkun ja hänen turnauksensa “huipentui” vaihtokomennukseen jo ottelun 40. peliminuutilla. 

Dembele tuli turnaukseen hyvässä kunnossa, kun hän oli iskenyt Barcelonalle 14 La Liga -otteluun tehot 4+5. MM-kisoissa ranskalainen ei tehnyt yhtään maalia ja hän saalisti vain kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Tämä on suorastaan ihme siihen nähden, että hän oli kuusi kertaa avauskokoonpanossa ja Ranska ylsi aina finaaliin saakka. Dembelen vierellä Olivier Giroud teki neljä maalia ja Kylian Mbappe voitti maalipörssin kahdeksalla osumalla. 

3. Cristiano Ronaldo, Portugali

MM-kisojen piti olla viimeinen kaksintaistelu Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kesken. Lopulta taistelua ei saatu missään vaiheessa käyntiin, sillä Messi oli pelaajista valovuoden edellä. Toinen pelaajista valittiin turnauksen parhaaksi ja nosti sunnuntaina pokaalia. Toinen jäi kisojen edetessä vaihtopenkille ja katsoi finaalin kotisohvalta.

Ronaldon pelillinen taso ei ollut yllätys, sillä se oli täysin linjassa syksyn muuhun tekemiseen. Moni kuitenkin odotti, että yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista olisi saanut itsestään enemmän irti uran viimeisessä MM-turnauksessa. Ronaldo oli turnauksessa kolmesti avauskokoonpanossa ja putosi jatkopeleissä penkille Goncalo Ramosin taakse. Hyökkääjä teki kisoissa yhden maalin rangaistuspotkusta.

4. Joao Cancelo, Portugali

28-vuotias Joao Cancelo on kuulunut viimeiset kaksi vuotta oman pelipaikkansa eliittiin. MM-kisoissa laitapakin tekeminen jäi kuitenkin pahasti piippuun. Cancelo on loistanut Manchester Cityssä Pep Guardiolan alaisuudessa, mutta MM-kisoissa hän vajosi aina vaihtopenkille saakka.

Cancelo pelasi joukkueen kolme ensimmäistä ottelua kokonaan. Päävalmentaja Fernando Santos teki kuitenkin jatkopeleihin ison ja rohkean muutoksen jättämällä laitapakin vaihtopenkille Ronaldon viereen. Cancelo oli todella iso pettymys viime vuosilta totuttuun tasoon nähden.

5. Niklas Sule, Saksa

Saksa oli joukkueena yksi kisojen suurimmista pettymyksistä. Joukkue jäi nolosti alkulohkoon ja sai päälleen ison kasan kritiikkiä. Saksan joukkueesta silmätikuksi joutui 27-vuotias Niklas Sule. Isokokoinen puolustaja pelasi heikon turnauksen ja häntä syytettiin useammasta takaiskumaalista.

Sule siirtyi kesällä Dortmundin riveihin Bayern Munchenistä. Puolustaja oli nuorempana erittäin lupaava, mutta pahat loukkaantumiset ovat hidastaneet hänen menoaan. Sulen puutteet tulivat rajusti esiin menneissä MM-kisoissa. Japanin nopeat pelaajat vilisivät ohi molemmilta puolilta ja jopa Costa Rican pelaajat saivat horjutettua puolustajaa. Sulen ei taatusti ole helppoa jatkaa kauttansa Dortmundissa.

Broidi


25 EURON ILMAISVETO + 2OO ILMAISKIERROSTAMuita aiheeseen liittyviä juttuja