Jääkiekko

Top 5: NHL-viikon upeimmat maalit

25.12.2022. Broidi listaa menneen viikon hienoimmat NHL-maalit joka maanantai – katso viime viikon tyylikkäimmät osumat alta!

1. Kevin Fiala, Los Angeles Kings

Viikon upeimmasta maalista vastasi Los Angeles Kingsin Kevin Fiala. Kotiottelussa Anaheimia vastaan Fiala saa kiekon puolessa kentässä. Fiala pyrkii läpiajoon, mutta vastaan tulee kaksi puolustajaa yksi vasemmalta ja yksi oikealta. Hyökkääjä karkaa puolustajien puristuksesta ja kääntää rystypuolelta kiekon maaliin. Kauniisti viimeistelty vastahyökkäys.

2. Chris Kreider, New York Rangers

Myös toiseksi upeimmassa osumassa kiekko löytää tiensä maaliin nopean vastahyökkäyksen jälkeen. Hyökkäys käynnistyy Rangersin omalta puolustusalueelta, kun Vincent Trocheck ottaa kiekon matkaan kädellään. Trocheck laittaa tämän jälkeen Pittsburghin puolustajan nippuun upealla harhautuksella. Tästä kauniista esityöstä kiekon laittaa maaliin Chris Kreider

3. Tage Thompson, Buffalo Sabres

25-vuotias Tage Thompson on tämän NHL-kauden valovoimaisin läpimurtopelaaja. Thompson on sarjan pistepörssissä kolmantena ja hänen taituruuttaan saadaan ihastella ottelusta toiseen. Kuluneella viikolla hyökkääjä ihastutti Vegasia vastaan. Thompson riistää kiekon hyökkäysalueella, jonka jälkeen hän omalla maltillaan laittaa koko Vegasin puolustuksen nippuun. Ihailtavaa tekemistä huippuhyökkääjältä.

4. Aatu Räty, New York Islanders

Viime viikon puhutuin suomalaispelaaja oli 20-vuotias Aatu Räty. Nuorukainen nimittäin teki NHL-debyyttinsä Jouluaaton vastaisena yönä Floridaa vastaan. Debyyttiottelussa hyökkääjä teki NHL-uran ensimmäisen maalinsa. Komean maalin Räty tekikin, sillä hän pelaa tilanteessa yhden Floridan puolustajista totaalisesti pihalle. Tämä maali muistetaan vielä pitkään.

5. Connor McDavid, Edmonton Oilers

NHL:n pistepörssin johtaja Connor McDavid viimeisteli kotiottelussa Vancouveria vastaan maalin numero 30. Supertähti tarvitsi tällä kaudella 30 maalin tekoon vain 35 ottelua. Viime viikolla McDavid sai viimeistellä yhden uran helpoimmista maaleista. Maalista helpon, mutta erittäin tyylikkään teki Leon Draisaitlin ja Zach Hymanin esityö. Hyman imee itseensä kaksi puolustajaa ja syöttää tyhjiin McDavidille.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja