Jääkiekko

Nuoret Leijonat aloittavat MM-turnauksen Tapaninpäivänä

26.12.2022. Nuorten Leijonien U20 MM-turnaus starttaa Tapaninpäivänä Sveitsiä vastaan. Saako joukkue turnaukseen haluamansa alun? Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä matsiin ilmaisvedolla!

Ennakko: Suomi – Sveitsi

Suomi ja Sveitsi pelaavat MM-kisojen B-lohkossa yhdessä Slovakian, Latvian ja Yhdysvaltojen kanssa. Joukkueista neljä parasta pääsee pudotuspeleihin, kun taas jumbo joutuu karsimaan sarjapaikasta. Yhdysvallat on lohkon suurin suosikki ennen Suomea. Slovakia ja Sveitsi kamppailevat ennakkoon sijoista kolme ja neljä. Latviaa pidetään lohkon heittopussina.

Suomi lähtee turnaukseen kolmanneksi suurimpana ennakkosuosikkina Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Nuoret Leijonat ovat selvinneet MM-kisoissa välieriin neljänä vuonna peräkkäin. Tämän vuoden elokuussa pelatuissa MM-kisoissa Suomi jäi hopealle dramaattisten vaiheiden jälkeen Kanadaa vastaan. Edellisen kerran Suomi on juhlinut kultaa vuonna 2019.

Suomi pelaa turnauksen alla kaksi harjoitusottelua Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Yhdysvalloille Nuoret Leijonat hävisivät maalein 5-2. Maalinteossa Suomelta onnistuivat Jimi Suomi ja Oliver Kapanen. Jälkimmäisen harjoitusottelun joukkue pelaa Jouluaaton vastaisena yönä Kanadaa vastaan.

Suomen joukkue ei ole paperilla yhtä laadukas viime vuosiin verrattuna. Hyökkäyspäästä löytyy taitoa, mutta puolustuspäässä ja maalivahtiosastolla annetaan tasoitusta muille. Joakim Kemell on joukkueen suurin tähti heikosti kuluneesta alkukaudesta huolimatta. JYP-hyökkääjä muodostaa harjoitusottelun perusteella tutkaparin yhdessä Brad Lambertin kanssa. Joukkueen ykkösketjusta löytyy kolme laadukasta hyökkääjää Niko Huuhtanen, Oliver Kapanen ja Ville Koivunen. Huuhtanen on vakuuttanut tällä kaudella Liigassa tehopistein 9+7=16. Jani Nymanilta odotetaan maaleja ja Aleksi Heimosalmi on joukkueen johtava kiekollinen puolustaja. Niklas Kokon johtamalta maalivahtiosastolta vaaditaan isoa venymistä. 

Sveitsin matka päättyi elokuussa pelatuissa MM-kisoissa puolivälieriin Kanadaa vastaan. Sveitsi hävisi tulevien MM-kisojen ensimmäisessä harjoitusottelussa Kanadalle maalein 6-0. Suomi ja Sveitsi ovat edellisen kerran kohdanneet MM-tasolla vuonna 2020. Silloin Suomi oli parempi maalein 4-1.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja