Jääkiekko

Pelivihje: Minnesota Wild – Calgary Flames 15.12.

14.12.2023. Kausi on toistaiseksi ollut pettymys niin Minnesotassa kuin Calgaryssa. Flames lähtee peliin ohuena suosikkina ja on erinomainen pelikohde.

Maalivahdeilta vaaditaan parempaa

Minnesota Wildin syksy on ollut odotuksiin nähden pettymys. Tyypillisesti lännen ylempään keskikastiin profiloituva Wild on kerännyt vain kymmenen voittoa 26 ottelusta. Ihan viime viikkoina formi on kääntynyt parempaan: edellisestä seitsemästä pelistä on viisi voittoa, joista yksi juuri Calgarya vastaan.

Maalivahtipeli on ollut koko syksyn mittapuulla selvä heikkous. Sekä Marc-Andre Fleuryn että Jonas Gustavssonin peli on ollut ailahtelevaa. Minnesota operoi melko tehottomalla hyökkäyksellä, jolla ei taistella voitoista ilman vähintään keskitason maalivahtipeliä.

Tällä hetkellä puolustuksessa on lisäksi Jonas Brodinin kokoinen aukko. Monipuolinen ruotsalaispuolustaja on pitkään sivussa, mikä avaa kokoonpanopaikan Wildin pelitapaan huonosti sopivalle Zach Bogosianille.

Alisuorittajien kerho

Calgary Flamesin viime aikojen taulussa paistaa tappioita toisen perään. Edellisestä kuudesta pelistä on vain yksi voitto, ja koko kauden saldo näyttää 11 voittoa ja 18 tappiota. Calgaryn puolustukseksi on sanottava, että viime viikkojen ohjelma on ollut poikkeuksellisen vaikea. Marraskuun lopusta alkaen vastassa on ollut käytännössä vain mestarisuosikkeja. Flames on pysynyt maalipaikkojen perusteella hyvin kyydissä mukana, ja myös koko kauden mittarilla Calgary keikkuu xG-tilastojen ylemmässä keskikastissa.

Silti kritiikille on sijaa myös Calgaryn otteissa. Joukkue on täynnä normaalitasoonsa nähden alisuorittavia pelaajia alkaen Jonathan Huberdeausta. Parin vuoden takainen 115 pinnan laituri ei ole päässyt lähellekään samaa tasoa Calgaryyn treidaamisen jälkeen.

Myös ykkösmaalivahti Jacob Markström on hukannut pelinsä ja on nykyisellä tasollaan sarjan huonoimman hintalaatusuhteen koppareita. Markström kärsii lievästä loukkaantumisesta, mikä tarkoittaa starttia joko Dustin Wolfille tai Daniel Vladarille. Tuuraajan pelaaminen ei välttämättä huononna paljoakaan Calgaryn mahdollisuuksia tässä tilanteessa.

Rohkeasti kantaa Calgaryn puolesta

Selvästi ali- tai ylisuorittaneiden joukkueiden kohtaamiset ovat usein vedonlyönnillisesti kutkuttavimpia otteluita. Pelkkien tulosten sijaan katse täytyy pitää kokonaiskuvassa ja joukkueiden oletetussa perustasossa. Nimenomaan perustasoahan kohti joukkueiden taso palautuu siinä vaiheessa, kun sattuman vaikutus alkaa hälventyä suurella otannalla.

Näen Calgaryssa enemmän alisuorittajia ja siten potentiaalia parempiin suorituksiin jatkossa. Vedonlyöntimarkkina on puolestaan reagoinut voimakkaasti joukkueiden viimeaikaisiin tuloksiin. Minnesota on markkinalla suosikki, kun taas itse olen valmis antamaan ohuen suosikkiaseman Calgarylle.

Tästä asetelmasta aukeaa erinomainen iskupaikka vieraiden puolesta. Parasta etua tuo ComeOnin kerroin 2,23 Flamesin Draw No Betille. Valinnalla saamme mukavan suojan jatkoajalle etenevän pelin varalta. Tuolloin panos palautuu, Flamesin suoralla voitolla tulee osuma ja Minnesotan suoralla voitolla turskaa. Käsissä on paljon keskivertoa parempi pelikohde, mikä kannattaa huomioida myös panoksen koossa.  

Pelataan: Calgary Flames (Tasan ei vetoa) @ 2.23
Panostaso: 8/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Calgarya
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 15.12.2023 klo 3.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja