Jääkiekko

Pelivihje: New York Islanders – Anaheim Ducks 14.12.

13.12.2023. Kaksi vastakkaisten vireiden joukkuetta kohtaa toisensa Long Islandilla. Loukkaantumiset ja maalivahdit tuovat pelin analysointiin oman kiinnostavan lisämausteensa.

Isoja poissaoloja puolustuksessa

New Yorkin Long Islandilla kausi on edennyt tutuin askelmerkein. Viime vuosina sarjan keskikastiin ankkuroitunut Islanders taistelee tälläkin kaudella realistisesti pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä joukkue on divisioonassaan toisena, vaikka peliesityksissä ei ole taaskaan ollut erityistä kehumista.

Maaliodottamassa Islandersin verrokkiryhmiä ovat joukkueet kuten Montreal Canadiens ja tänään vastaan asettuva Anaheim Ducks. Kyseisiin joukkueisiin verrattuna Islandersin etu muodostuu erityisesti maalivahtipelistä. Ilja Sorokin ja Semyon Varlamov ovat tuoneet keskimäärin noin 0,4 maalin etua joukkueelleen odottamaan peilaten.

Ennen lähestyvää joulutaukoa maalivahtitandemilta vaaditaan jälleen vahvoja suorituksia. Syynä on Islandersin vaikea kokoonpanotilanne puolustuksessa. Sivussa on kolme vakikokoonpanoon pakkia: Sebastian Aho, Adam Pelech ja Ryan Pulock. Heistä erityisesti kaksi jälkimmäistä ovat vaikeasti korvattavia kahdensuunnan puolustajia. Robert Bortuzzon hankinta paikkaa vain osittain tämän hetken puutteita alakerrassa.

Samaa vanhaa Anaheimissa

Myös Anaheimissa kausi on tarjoillut samaa vanhaa edelliskausiin verrattuna. Ducksin kohdalla tämä tarkoittaa heikkoja peliesityksiä ja huonoja tuloksia. Anaheim, Chicago ja San Jose muodostavat lännessä kolmikon, joka on pelillisesti kaukana konferenssin muista joukkueista.

Tästä pelistä alkavan vieraskiertueen aikana Ankoille on luvassa apuja kokoonpanoon. Joukkueen parhaaksi hyökkääjäksi nousseen Mason McTavishin statuksena on day-to-day ja paluu on mahdollinen jo tässä pelissä. Marraskuun alusta sivussa ollut Trevor Zegras on myös lähellä paluuta. Lisäkäsille olisi totisesti tarvetta, sillä Ducks on 2,59 maalin keskiarvollaan sarjassa 28. sijalla.

Ducksin yllätyksessä etua

Islanders saattaa peluuttaa tässä pelissä kakkostaan, mutta Varlamovista ei parane tehdä merkittäviä vähennyksiä. Kyseessä on sarjan paras selvässä kakkosvahdin roolissa pelaava maalivahti. Myöskään Anaheimilta ei voi liputtaa ykkösvahtia varmaksi aloittajaksi. John Gibson pelaa kuitenkin paljon ja on siinä mielessä todennäköinen startteri vierailla.

Kerroinasetelma on hitusen liikaa kallellaan isäntien suuntaan ComeOnin tarjotessa peräti neljän kerrointa Ducksin suoralle voitolle. Täsmällisen arvion antaminen on tässä pelissä kimuranttia monien kokoonpanokysymysten vuoksi. Suora vierasvoitto toteutuu joka tapauksessa yli kerran neljästä, ja etua voi olla Ducksin kannalta parhailla kokoonpanoilla jopa selvästi. Haetaan yllätystä parilla yksiköllä, mikä riittää osuman tullessa tuntuvaan palautukseen näin suurella kertoimella.

Pelataan: Anaheim Ducks 1X2 @ 4.01
Panostaso: 2/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Anaheimia
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 14.12.2023 klo 2.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja