Jääkiekko

Pelivihje: Dallas Stars – Ottawa Senators 16.12.

15.12.2023. Ottawan läpimurto on vielä toistaiseksi jäänyt näkemättä. Pahaan otteluruuhkaan osuva vieraspeli Dallasissa lupailee kylmää kyytiä Senatorsille.

Dallasilla täysi paketti kasassa

Keskisessä divisioonassa kolmantena oleva Dallas Stars ei ole vielä päässyt aivan parhaaseen lentoon. Suorituksissa on ollut ailahtelua ja murskatuloksia on kertynyt molempiin suuntiin. Pelillisesti Stars on kuitenkin ottanut oman paikkansa yhtenä sarjan parhaista joukkueista. Maaliodottamat tasaviisikoin (53,84 %) ja kaikissa tilanteissa (52,28 %) kertovat suuressa kuvassa laadukkaasta tekemisestä.

Joukkueen rakenne on Texasissa kohdillaan kaikilla pelipaikoilla. Cocktailissa on lähes ihanteellinen sekoitussuhde kärkiosaamista ja syvyyttä loukkaantumisten tai ydinpelaajien kuivien kausien varalta.

Oikeastaan ainoa kysymysmerkki kuuluu veteraaniosaston perään. Monet Starsin runkopelaajista ovat reippaasti kolmenkympin ylittäneitä ja Joe Pavelski jo 39-vuotias. Pysyykö kokeneiden pelaajien suoritustaso korkealla läpi pitkän kauden?

Otteluruuhka painaa

Ottawasta monet ovat odottaneet kauden läpimurtojoukkuetta. Toisin on käynyt, sillä Senators on divisioonassaan ja koko itäisessä konferenssissa viimeisenä. Pistekeskiarvolla mitattuna sijoitus nousisi pykälän tai pari, mutta joka tapauksessa syksy on ollut pettymys.

Potentiaaliahan joukkueessa on, mikä näkyy esimerkiksi kaikkien tilanteiden maaliodottamassa 52,59 %. Lukema on jopa hieman parempi kuin Starsilla, joka on materiaaliltaan aivan eri korin ryhmä. Senatorsin harmiksi kaikki varianssille alttiit tapahtumat ovat kääntyneet joukkuetta vastaan.

Sekä ylivoima (17,2 %) että alivoima (73,4 %) ovat pelitilanteita, joissa Sens antaa merkittävästi etua keskivertovastustajalle. Thomas Chabotin yhä kesken oleva toipuminen syö ylivoiman tehokkuutta. Maalivahtiongelmista Ottawa on myös saanut osansa. Kaksikosta paremmin pelannut Joonas Korpisalo pelasi eilen, joten kakkosvahti Anton Forsberg aloittanee Dallasissa. Ottawalle peli on kolmas neljään päivään, joten Senatorsin maalivahdille on helppo ennustaa kiireistä iltaa.

Pääpanos Dallasille, overia pienellä

Joukkueiden välillä on selvä tasoero, minkä lisäksi koti- ja lepoetu menevät Dallasille. Asetelma on Ottawan kannalta hankala ja mitä tahansa pistesuoritusta on pidettävä jonkinlaisena venymisenä vierailta. Yön peliin päästään kahden vedon patteristolla.

Pääpanos isketään Dallasille, jossa on etua useissa kohteissa. Parhaiten kassaa kasvattaa tuntuva panostus Draw No Bet -kohteeseen, jossa panos palautuu varsinaisen peliajan tasurilla. ComeOn tarjoaa kohteelle kertoimen 1,43, mikä on hyvinkin riittävä reilun 72 prosentin arviota vastaan. Korkeampaa kerrointa metsästäville esimerkiksi suora kotivoitto kertoimella 1,80 on oiva valinta vajaan 58 prosentin arviolla.

Täydennykseksi kopataan vielä pienellä overia. Yli 6,5 maalin lopullinen tulos toteutuu arvioni mukaan 54 kertaa sadasta. Kertoimessa 1,90 on vähän ilmaa, joten lisätään vielä yksi yksikkö runsasmaalisuudelle.

Pelataan: Dallas Stars (Tasan ei vetoa) @ 1.43
Panostaso: 6/10

Pelataan: Yli 6.5 (Sis. jatkoaika ja rankkarit) @ 1.90
Panostaso: 1/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 4O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Dallasia
  4. Voitit tai hävisit, saat neljä 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 16.12.2023 klo 3.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja