Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Lukuisten suomalaisonnistumisten viikko

7.2.2022. NHL:n viime viikko katkesi torstain vastaisena yönä All Stars-tauolle. Kausi on nyt saavuttanut puolenvälin ja kevään tosipelit alkavat lähestyä kovaa vauhtia. Palataan seuraavassa menneen viikon merkittävimpiin NHL-tapahtumiin suomalaisten näkökulmasta!

NHL:n viikkokatsaus 31.1–6.2.

Anton Lundellin maaginen vire jatkuu

Anton Lundell säväytti jälleen omalla tekemisellään tiistain vastaisena yönä Columbus Blue Jacketsia vastaan. Florida voitti ottelun lukemin 4-8 ja Lundell kirjautti joukkueensa maaleihin historialliset tehopisteet 0+5.

Lundell on kyseisellä suorituksella vasta historian kolmas viiteen tehopisteeseen yhdessä ottelussa yltänyt suomalaistulokas. Tehoilta oli samalla myös Florida Panthersin seurahistorian tulokaspelaajien ennätys.

Koko tammikuu oli Lundellilta erittäin vahva, sillä 20-vuotias tulokas iski kuukauden aikana 15 pelaamaansa otteluun tehopisteet 3+14=17. Lundell valittiin kyseisillä tilastoilla NHL:n tammikuun tulokkaaksi. Lundell nousi tammikuussa tämän kauden osalta 32 tehopisteeseen, joka oikeuttaa tulokkaiden pistepörssissä kolmannelle sijalle Lucas Raymondin ja Trevor Zegrasin jälkeen.


Iloisia onnistumisia maalinteossa

Viikon paras suomalainen maalintekijä oli paljon parjattu Patrik Laine. 23-vuotias maalitykki iski viikon kahteen otteluun yhteensä neljä maalia. Laine on pelannut monin tavoin vaikealla kaudella toistaiseksi 24 ottelua tehopistein 10+11=21. Yhteensä Laine on kolmen ottelun pisteputkessa tehoin 4+2.

Viikon iloisin suomalaisonnistuminen oli Joonas Donskoin kauden ensimmäinen maali keskiviikon vastaisena yönä Boston Bruinsia vastaan. Merkittävään tulosta tekevään rooliin tulokasjoukkueeseen hankittu Donskoi pelasi tällä kaudella 43 ottelua ilman tehtyä maalia.

Donskoin tämän kauden tehopisteet ovat 45 otteluun 1+14=15. Kausi on ollut 29-vuotiaalle hyökkääjälle selvä pettymys, sillä Colorado Avalanchen paidassa viime kaudella syntyi 51 otteluun tehopisteet 17+14=31.

Coloradon kotitaika poikki

Arizona Coyotes teki keskiviikon vastaisena yönä kovan tempun kun se katkaisi Colorado Avalanchen 18 kotiottelun mittaisen voittoputken jatkoajalla lukemin 2-3. Edellisen kerran Colorado oli hävinnyt kotonaan 4. marraskuuta Columbus Blue Jacketsia vastaan. Colorado johtaa Läntistä konferenssia 68 pisteellä 44 ottelun jälkeen.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja