Jääkiekko

NHL Draft 2022: Top 5 suomalaiset

29.6.2022. Tämän vuoden NHL Draft pidetään Montrealissa 7.–8. heinäkuuta. Tässä artikkelissa otetaan katsaus viiteen kuumimpaan suomalaisnimeen.

1. Joakim Kemell, JYP

Tulevan Draftin kuumin suomalaisnimi on maalipyssy Joakim Kemell. 18-vuotias hyökkääjä valittiin Liigassa viime vuoden parhaana tulokkaana upean sesongin päätteeksi. Kemellin kaudesta muistetaan ennen kaikkea tulikuuma syksy, jolloin hänet valittiin lokakuussa Liigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi historian nuorimpana pelaajana vasta 17 vuoden iässä. Nuorukainen johti Liigan maali- ja pistepörssiä marraskuun käynnistyessä ennen loukkaantumistaan. Lopulta nuorukainen iski JYPissä 39 runkosarjaotteluun tehopisteet 15+8=23. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Kemell oli Suomen tehokkain pelaaja iskettyään viiteen otteluun tehopisteet 6+2=8. Kemelliä on ennakoitu varattavaksi ensimmäisen kymmenen pelaajan joukossa.


Kolottaako pelihammasta?


2. Brad Lambert, Pelicans

Superlupaus Brad Lambert oli vielä ennen viime syksyä tämän Draftin kohutuin suomalainen. Vaikeat ajat Liigassa ovat kuitenkin pudottaneen nopean hyökkääjän ensimmäisten 20 pelaajan joukkoon tulevassa varaustilaisuudessa. Lambert siirtyi syksyllä 2020 JYPiin tavoitteenaan lyödä siellä läpi. Tämä suunnitelma meni pieleen ja JYP vaihtui Pelicansiin kesken viime kauden. Hyökkääjä ei ole saanut potentiaaliaan esiin Liigassa ja viime kaudella tehopisteitä syntyi 52 otteluun 4+6=10. Lambert on osoittanut juniorimaajoukkueissa, että hänessä on suuri potentiaali, mutta viime vuosien tapahtumat ovat nostaneet esiin myös paljon kysymysmerkkejä.

3. Jani Nyman, Ilves

Vasta 17-vuotias Jani Nyman on Kemellin tapaan maalintekijäluonne, joka teki viime kaudella itsensä tunnetuksi Mestiksessä KOOVEE:n paidassa. Nyman valittiin Mestiksessä vuoden parhaaksi tulokkaaksi iskettyään 34 otteluun tehopisteet 18+17=35. Hyökkääjä pääsi pelaamaan myös Liigaa Ilveksen riveissä kymmenen ottelun verran. Nyman omaa Ilveksen kanssa sopimuksen myös tulevasta kaudesta. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Nyman teki kuuteen otteluun tehopisteet 2+2=4. Maalintekijää ollaan ennakoitu varattavaksi toisella kierroksella sijan 50 huonommalla puolella. 

4. Topi Rönni, Tappara

18-vuotias keskushyökkääjä Topi Rönni pelasi viime kaudella ensimmäiset ottelunsa aikuisten sarjoissa. Tapparan juniorimyllyn läpikäynyt Rönni sai viime kaudella vastuuta Liigassa yhteensä 22 ottelussa, joissa syntyi tehopisteet 2+2=4. Pääosin viime kausi kuitenkin meni hyökkääjän osalta alle 20-vuotiaiden SM-sarjassa, jossa hän iski 30 otteluun tehopisteet 11+18=29. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Tapparan sopimuspelaaja iski kuuteen otteluun tehopisteet 2+2=4. Rönniä on ennakoitu varattavaksi toisen kierroksen loppupuolella tai kolmannen kierroksen alkupuolella.

5. Aleksanteri Kaskimäki, HIFK

18-vuotias Joensuun Kiekko-Poikien kasvatti Aleksanteri Kaskimäki debytoi viime kaudella Liigassa HIFK:n riveissä. Neljässä ottelussa hyökkääjä iski tehopisteet 1+1=2. Suurin osa Kaskimäen kaudesta kuitenkin kului alle 20-vuotiaiden SM-sarjassa, jossa hän pelasi erittäin tehokkaasti iskemällä 31 otteluun tehopisteet 19+21=40. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hyökkääjä iski kuuteen otteluun tehopisteet 1+3=4. Kaskimäkeä on ennakoitu varattavaksi samoilla sijoilla Rönnin kanssa.

–Broidi


Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja