Jalkapallo

Patukka, joka tekee vain hienoja maaleja

Jalkapallon EM-kisojen jatkopelit alkavat lauantaina, kun ensimmäisissä neljännesvälierissä kohtaavat Sveitsi ja Italia sekä Saksa ja Tanska. Broidi rakastaa tarinoita, joten päivän EM-kisajuttu käsittelee matsien sijaan legendaarista sveitsiläispelaajaa.

Tämä kundi ei esittelyjä kaipaa. Kulttipelaaja Xherdan Shaqiri esiintyy nimittäin koko maailman valokeilassa parin vuoden välein. Eli aina silloin, kun EM- tai MM-kisat ovat käynnissä.

169-senttinen Shaqiri, Broidin kaveripiirissä ”Patukka”, on pelannut varsin tasapaksun seurajoukkueuran, mutta Sveitsin maajoukkueessa jälki on ollut hurjaa. Mies on iskenyt Sveitsille 32 maalia 124 ottelussa.

Isojen pelien mies

Shaqirin kohdalla maalimäärä ei ole edes se oleellisin asia. Suurimman kunnioituksen sveitsiläislaituri ansaitsee ajoituksestaan sekä maalien kauneudesta. Vai mitä mieltä olet seuraavasta tilastosta:

Shaqiri on tehnyt vähintään yhden maalin jokaisessa kuudessa edellisessä arvoturnauksessa, eli vuoden 2014 Brasilian MM-kisoista lähtien. Tähän ei ole pystynyt edes Cristiano Ronaldo.

Alla olevalta videolta voit mehustella Shaqirin maaleja vuosien varrelta!

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja