Jääkiekko

Top 5: Liigan runkosarjan parhaat pelaajat

13.3.2023. Kotimaisen Liigan runkosarja on paketissa ja kevään tosipelit ovat vihdoin valmiina alkamaan. Tässä artikkelissa otetaan katsaus menneen runkosarjan viiteen parhaimpaan pelaajaan!

1. Michael Joly, HPK

Liiga-kauden paras pelaaja löytyy HPK:n riveistä. Kanadalainen Michael Joly kruunattiin sarjan pistepörssin voittajaksi 60 ottelun jälkeen tehoin 25+39=64. Myös maalipörssissä hyökkääjä sijoittui korkealle, sillä vain JYPin Reid Gardiner latoi kiekkoa reppuun useammin. Joly on suurin syy siihen, minkä takia HPK kamppaili viimeiseen asti paikasta pudotuspeleihin.

Kanadalainen taituri pelaa toista kauttaan Suomessa ja HPK:ssa. Viime kaudella hyökkääjä iski 58 otteluun tehopisteet 21+29=50. Joly on syystäkin herättänyt kiinnostusta Liigan kärkiseuroissa.

2. Thomas Gregoire, Lukko

Sarjakärki Lukon takalinjoilta puolustajien pistepörssin kärkikahinoissa operoi 24-vuotias Thomas Gregoire. Kanadalainen iski kuluvalla kaudella 57 otteluun tehopisteet 13+31=44. Gregoire pelasi runkosarjassa yli 21 minuuttia iltaa kohden ja hänen teholukemansa (+23) oli sarjan toiseksi paras. 

Gregoire oli viime kaudella puolustajien pistepörssin kuudes ja hän kyennyt ottamaan tällä kaudella vielä yhden stepin eteenpäin. Kanadalaiselle kuluva kausi on jo kolmas Lukon riveissä.

3. Artjom Zagidulin, Lukko

Liigassa on pelannut tällä kaudella iso määrä todella laadukkaita maalivahteja. Lukon ykkösmaalivahti Artjom Zagidulin on pelannut tällä kaudella kaikista Liigan maalivahdeista eniten torjuntaprosentilla 91,92 %. Maalivahdin torjuntaprosentti on sarjan neljänneksi paras ja hänen päästettyjen maalien keskiarvo (1,84) on sarjan toiseksi paras. 

Zagidulin on pelannut tällä kaudella kuusi nollapeliä ja hänen kanssa Lukon voittoprosentti on 57,55 %. Venäläinen on torjunut kaikista maalivahdeista toiseksi eniten ja hän on kaiken torjuntatyöskentelyn keskellä saalistanut myös neljä syöttöpistettä.

4. Jaakko Rissanen, KalPa

Jaakko Rissanen pelaa 33 vuoden iässä elämänsä jääkiekkoa. Kokenut pelimies sijoittui Liigan pistepörssissä viidenneksi tehopistein 16+34=50. Hyökkääjä on sarjan syöttöpörssissä kolmantena ja hän on kantanut pitkään joukkueen kultakypärää. Rissanen on todella laadukas kahden suunnan sentteri, joka kaapii aloituksia huimalla onnistumisprosentilla.

Rissanen on lyönyt tällä kaudella oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uuteen uskoon. Hyökkääjän aiempi 43 tehopisteen ennätys oli kaudelta 2016-17. Rissanen omaa Liigasta yli 400 ottelun kokemuksen, josta on suuri apu KalPan nuorelle joukkueelle.

5. Jori Lehterä, Tappara

35-vuotias Jori Lehterä palasi syksyllä Liigaan ja Tapparaan 12 kauden tauon jälkeen. Sentteri otti välittömästi paikan sarjan eliitistä ja sijoittui pistepörssissä toiseksi. Lehterä on nakutti 57 otteluun tehopisteet 11+46=57. Kokenut hyökkääjä oli lisäksi sarjan syöttöpörssin ykkönen ja kauden paras aloittaja (60,5 %).

Lehterä lähti Liigasta keväällä 2010 Liigan parhaana pelaajana ja pistepörssin voittaja. Pitkän ulkomailla vietetyn ajanjakson jälkeen hän on jälleen yksi sarjan parhaimmista pelaajista. Lehterän johtaman Tapparan ainoa tavoite keväällä on Suomen mestaruus.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

LISÄJÄNNITYSTÄ PELEIHIN?Muita aiheeseen liittyviä juttuja